Jučer je YouTube objavio kako su sklopili ugovor sa The Walt Disney Studios u kojem će omogućiti korisnicima najam filmova od Disneya, Pixara i DreamWorksa.

YouTube je već ranije uspio dogovoriti suradnju sa top studijima kao što su Sony, Warner Bros. i Universal, te je uz Disney Google započeo sa svojim planom transformirati YouTube filmove u održivu streaming platformu.

Iako za sada najam filmova nije dostupan van SAD-a i Kanade, cijene se kreću od 3.99 dolara za recimo novi Winnie the Pooh, Pirate s Kariba ili Auti, a korisnici imaju 48 sati da pogledaju filmove. Uz to YouTube Movie Extras nudit će neobjavljene scene i klipove, intervjue i ostale bonus materijale za fanove Disneya.

No ipak za sve nas van SAD-a ili Kanade, na youtube.com/movies se uvijek nude neki naslovi koji su besplatni i dostupni svima, pa tako možete odabrati neke kao što su Google Me, Home, Firs Orbit, Life In A Day, 6 Hours To Christmas i mnoge druge.

Sve u svemu, nadamo se kako će Google, odnosno YouTube omogućiti cijelom svijetu rentanje filmova, ipak živimo u 21. stoljeću, a ionako pitamo se tko još uopće gleda televiziju?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju