YouTube zvijezda pohvalila se videom u kojem njegova Tesla Model X "leti" u krivom smjeru

Kad imaš bazu od 15,6 milijuna sljedbenika na YouTubeu i novca više nego što ti treba, onda radiš i stvari koje katkad jednostavno treba nazvati glupima i opasnima. YouTube zvijezda David Dobrik tako se u svom novom videu pohvalio da je njegova Tesla Model X "dobila krila".

Branimir Vorša | 29.01.2020. / 10:18

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

YouTube zvijezda David Dobrik 27. siječnja objavio je video pod naslovom "Moja Tesla poletjela je s tla!!". Taj video, između ostalog, prikazuje njegovu Teslu Model X kako se zaletava i leti preko brežuljka, ali jednosmjernom ulicom u krivom smjeru i usred bijela dana. Dobriku i drugim protagonistima njegova videa to je bilo uzbudljivo, a milijunima koji su pregledali taj video (više od 6 milijuna pregleda u trenutku objave), takvo neodgovorno ponašanje nije u komentarima niti palo na pamet.

Medijima, međutim jest.

Auto je preživio, kao i njegovi putnici, ali ovo je slučaj kad netko radi nešto toliko monumentalno obijesno i glupo, da moramo zauzeti stav i prozvati te mangupe, piše The Drive.

Sve je počelo tako što je Dobrik zajedno sa svojim sljedbenicima otkrio jednu od mnogih strmih kvartovskih ulica u Los Angelesu u četvrti Elysian Heights. Tamo je sreo dvojicu motociklista koji su se zaletavali tom ulicom na brežuljak te ga preletjeli motociklima, isto tako u krivom smjeru.

Njihov susret vjerojatno nije bio slučajan, već planiran, piše The Drive, a nakon skoka motociklima, Dobrik zajedno s njima odlučuje isprobati može li njegova Tesla Model X također preletjeti vrh brežuljka na cesti.

Iako je sve prošlo u redu, malo koji dio u videu je bezopasan jer netko je mogao ozbiljno stradati ili poginuti da su stvari imalo krenule po zlu. Štoviše, sve je snimano u rezidencijalnom dijelu Los Angelesa, pa je na cestu u bilo kojem trenutku mogao izaći bilo tko.

Ako se pitate zašto su vozili u krivom smjeru, odgovor je jednostavan - da bi zapravo doživjeli skok. Oko dvije i pol tone metala poletjelo je u razini glave i moglo je završiti bilo gdje, u nečijoj kući, na nečijem automobilu, naletjeti na nekoga i slično.

Na video je odgovorio i sam Elon Musk. Evo što je doslovce napisao - "!". Što bi uskličnik trebao značiti, zna samo Musk. No činjenica da ni iz Tesle ni na koji način nisu osudili ovako obijesno ponašanje na cesti i korištenje njihova vozila za takve opasne vratolomije isto tako govori puno.

Izvor: The Drive

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti