Za Maria i Teu sve se promijenilo zbog zloćudne bolesti, ali to je za njih bila prava životna prekretnica

Na koje su sve prepreke nailazili Mario i Tea dok nisu došli do proizvoda kakvog su željeli, svog ''Meštra'', doznajte u novoj epizodi ''Startaj Hrvatska'' koja ove nedjelje donosi još jednu emotivnu životnu i poduzetničku priču.

Zimo Zimo | 13.10.2022. / 10:24

Mario Goreta i Tea Bogdan (Foto: Tibor Marochini/Nova studio)

 U novoj epizodi jedinstvenog serijala koji promiče priče poduzetnika, ''Startaj Hrvatska'', vidjet ćemo novu poduzetničku priču koja ima miris mora i dobrih starih vremena. Ova poduzetnička priča o kozmetici za muškarce ''Meštar'' inspirirana je našim djedovima i slikama splitske svakodnevice, a jedinstvene proizvode osmislio je moderan i mlad muškarac Mario Goreta koji kozmetiku proizvodi sa svojom majkom Teom Bogdan.

Tea je svoj život posvetila karijeri i sinu koji se vidio u košarci. No njihove životne planove naglo je prekinula vijest o bolesti. Naime, Mariu je dijagnosticiran tumor hipofize zbog kojeg je nekoliko godina bio na liječenju.

Prvih godinu dana sam obilazio doktore, spavao po cijele dane od glavobolja, dok me okulistica nije poslala na CT gdje mi je utvrđeno da imam vrećicu na hipofizi, ispričao je Mario koji je tada imao 22 godine.

Liječenje je trajalo tri godine, a Tea mu je bila najveća potpora. Zbog dugog liječenja u Zagrebu, zapostavljen je dotadašnji život koji su vodili, ali to je za njih bila i prekretnica. Mariu je na fakultetu ostalo još nekoliko ispita, no radije se bavio idejom da krenu s izradom prirodne kozmetike.

Meštar krema za lice za muškarce (Foto: Nova TV)

Kad sam prvi put vidjela kod prijateljice da je napravila prirodan sapun, rekla sam da to idem probati, da mi to izgleda fantastično, istaknula je Tea.

U sapunima su prvi uživali gosti njihovog apartmana, pa su počeli proizvoditi kozmetiku za žene – ulje za lice, losione za tijelo... Ubrzo su shvatili da je konkurencija u proizvodnji ženske kozmetike prevelika, te su se odlučili za mušku klijentelu.

Na koje su sve prepreke nailazili Mario i Tea dok nisu došli do proizvoda kakvog su željeli, svog ''Meštra'', doznajte u novoj epizodi ''Startaj Hrvatska'' koja ove nedjelje donosi još jednu emotivnu životnu i poduzetničku priču.

Ne propustite ''Startaj Hrvatska'' u nedjelju 16.listopada od 16 sati na Novoj TV!

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti