Za ručak sa šefom Applea potrebno je platiti više od 500 tisuća dolara

Nepoznata osoba platila je više od pola milijuna dolara za druženje s Timom Cookom, a novac će biti uplaćen u humanitarne svrhe

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 06.05.2016. / 10:30

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Jednom godišnje svi ljubitelji Applea koji imaju veliku želju upoznati izvršnog direktora kompanije Tima Cooka mogu sudjelovati u aukciji i, ako plate najveću svotu novca, moći će upoznati šefa najveće kompanije na svijetu, ručati s njim te čak dobiti pozivnicu za jednu od konferencija na kojoj će Cook predstaviti neki od novih proizvoda. Pobjednici dosadašnjih aukcija platili su između 200 tisuća i 610 tisuća dolara, a taj novac, naravno, ne ide Cooku u džep (barem šefu Applea financije nisu problem), već se sav novac donira u humanitarne svrhe.

Novac će se tako uplatiti Robert F. Kennedy organizaciji za ljudska prava čijem se odboru nedavno pridružio i Tim Cook. Za ručak i druženje s Cookom nepoznata je osoba prošle godine uplatila 'samo' 200 tisuća dolara, a ove je godine cifra puno veća i iznosi 515 tisuća dolara. Aukcija je naročito bila zanimljiva posljednjih desetak minuta kada su stigle brojne ponude (zbog čega je i rok primanja ponuda produžen), a kao i svake godine, identitet pobjednika aukcije, odnosno osobe koja će ručati s Cookom, posjetiti Appleovo sjedište i prisustvovati konferenciji ove kompanije nije poznat.  

Izvor: 9to5Mac

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti