Za sljedeći mjesec Huawei priprema nešto potpuno drukčije na mobilnom tržištu

Izvršni direktor tvrtke već je snimljen u javnosti kako nosi potpuno novi uređaj ove kompanije koji je zainteresirao medije.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 22.08.2024. / 13:48

Richard Yu (Foto: Afp)

Telefoni sa savitljivim ekranima trebali su donijeti revoluciju na mobilno tržište. Nakon što su godinama telefoni bili prilično slični (a i danas se dizajn klasičnih telefona nije previše promijenio), prvi modeli telefona s fleksibilnim ekranima donijeli su nešto potpuno novo. No iako su posljednjih godina predstavljeni brojni novi modeli (jedino Apple od velikih mobilnih kompanija još nije ušao na ovo tržište, no i oni imaju takve planove), većina korisnika i dalje preferira klasične mobilne uređaje.

Apple logo Apple priprema prvi uređaj s fleksibilnim ekranom, no to neće biti telefon, ni tablet

Razlozi su različiti - od kvalitete ekrana koja još nije dosegla kvalitetu običnih smartphonea pa do cijene, barem za one najjače modele.

Dok, dakle, Apple još nije prikazao svoj prvi telefon sa savitljivim ekranom, Huawei priprema nešto potpuno novo i drukčije na ovom tržištu - pametni telefon koji će se moći saviti u tri dijela. O ovom se uređaju već neko vrijeme govori, a na internetu su se čak pojavile i snimke u kojima izvršni direktor odjela za potrošače Huaweija Richard Yu koristi taj telefon u javnom prijevozu. Tijekom nedavnog predstavljanja Huaweijava automobila Stelato S9, koji koristi infotainment sustav baziran na HarmonyOS-u, novinari su upitali Yua o tom telefonu, njegovom predstavljanju i kada bi ga mogli kupiti. Njegov je odgovor bio kratak i jasan: Sljedeći mjesec.

Naravno, jasno je kako Yu nije slučajno nosio taj telefon u javnost te je znao kako će ga snimiti te da će se snimke proširiti mrežom pa i na to možemo gledati na kao na nekakav početak reklamne kampanje za ovaj uređaj. Detalji o njemu još nisu poznati, no na GSM Areni, pozivajući se na kineske izvore, kažu kako bi, kada se telefon u potpunosti rasklopi, njegova dijagonala trebala iznositi čak 10 inča.

Slika nije dostupna Nakon telefona, Samsung planira i prijenosnik sa savitljivim ekranom

S obzirom na to da je Yu spomenuo sljedeći mjesec kao početak prodaje, jasno je kako nas od njegova službenog predstavljanja dijele tjedni i bit će itekako zanimljivo vidjeti kako izgleda takav uređaj, koliko će biti tanak te koliko će kvalitetan, odnosno izdržljiv biti njegov ekran.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti