Zaboravite mutne slike u Photoshopu, stiže novi alat za eliminiranje 'blura'

Photoshop je postao standard u dizajnerskim krugovima. Koriste ga svi od onih najmanjih pa sve do profesionalaca, no Adobe

Zimo Zimo Zimo | 12.10.2011. / 08:37

Zaboravite mutne slike u Photoshopu, stiže novi alat za eliminiranje 'blura'

Photoshop je postao standard u dizajnerskim krugovima. Koriste ga svi od onih najmanjih pa sve do profesionalaca, no Adobe i dalje objavljuje novosti za svoj softver.

Vrlo interesantna novost je značajka koja eliminira mutnu sliku, nama svima dragi 'blur', a koju su predstavili na Adobe MAX 2011 konferenciji. Značajka je još uvijek u eksperimentalnoj fazi a sudeći prema videu ispod uopće ne sumnjamo da će naći svoju svrhu u raznim situacijama, prisjetimo se prikrivanja golih žena zamućenim dijelovima.

Iz Adobe nisu htjeli izjaviti kada će ova značajka biti implementirana u Photoshop, no reakcija posjetitelja te konferencije nakon demonstracije bila je puna oduševljenja.

Stvar funkcionira na vrlo jednostavan način. Dakle označite mutnu sliku, analizirate je i Photoshop će vam izbaciti potpuno čistu sliku, a zanimljivo je i da se ove značajke mogu primijeniti i na tekst, pa tako ukoliko uslikate neki plakat i slika vam ispadne mutna, ne morate brinuti jer sa novim značajkama riješiti se mutne slike je doslovno peace of cake.

Spomenimo samo da ove značajke neće popraviti slike koje su van fokusa, odnosno one na kojima ste krivo postavili leće. Evo kako to izgleda uživo. Nevjerojatno.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti