Zaboravite statistiku "od nula do stotke", TikTokeri imaju novu metriku za performanse automobila

Trik s povlačenjem stolnjaka sa stola dok su sva hrana i posuđe uredno posloženi na njemu dobro je poznat svima, no korisnici TikToka odlučili su ga dignuti na novu razinu. Onu pomalo suludu.

Branimir Vorša | 02.12.2022. / 11:34

Automobil povlači stolnjak s punog stola
Automobil povlači stolnjak s punog stola (Foto: ayypatrick)

Bez obzira imate li vještinu za povlačenje stolnjaka sa stola bez da išta što je na stolu ne razbijete u izvođenju tog trika, korisnici Tik Toka postavili su si novi izazov da stolnjak sa stola povlače automobilom. Jedini uvjet jest da je automobil dovoljno brz u trenutku kad se uže napne i povuče stolnjak sa stola.

U studenom se tako pojavilo mnoštvo videa koji prikazuju izvođenje navedenog trika pomoću automobila, a svi imaju i hashtag #tableclothchallenge. Trend je uzeo maha (ili je možda i započeo) zbog influencerice Supercar Blondie, koja ga je i sama izvela. Otad je poprimio posve nove razmjere i postao viralan izazov.

@ayypatrick What car should I do next??!🤔 #cars #audir8 #mclaren #tableclothchallenge ♬ Can Can - Rias Orchestra & Helmuth Brandenburg

Vlasnici superautomobila su bili uspješni u izvođenju tog izazova, a među automobilima koji su se pokazali na razini zadatka su bili Audi R8, Chevy C7 Corvette Z06 i BMW serije 5 Touring.

@mike_f11 Asztalterítő 🇭🇺💪🏽😂 #bmw #tiktoktrend #foryou #tableclothchallenge #cartrend #tiktokchallenge ♬ Da Da Da - Remix by Mikis - Tanir & Tyomcha & Mikis

Naravno nisu svi bili uspješni u izazovu, a neki automobili visokih performansi se isto tako nisu baš proslavili, poput Tesle Model 3, BMW-a M4 i Mercedes-AMG-a S63. Problem je bio u nedovoljnom prostoru za uzimanje zaleta, jer trik funkcionira samo kada inercija stola premašuje trenje stolnjaka. Ključ je zapravo iznenadno povlačenje, tako da bi trik mogao izvesti i sporiji automobil, ako ima dovoljno prostora (i užeta) za postizanje odgovarajuće brzine.

@gexhaust TABLE CLOTH CHALLENGE #tableclothchallenge ♬ original sound - GEXHAUST

Portal The Drive u šali "službeno proglašava" sposobnost povlačenja stolnjaka ispod porculana i srebrnine novom metrikom u mjerenju top performansi ubrzanja vozila, a ne klasičnih "od nula do stotke" u x sekundi. Slažete se?

Izvor: The Drive

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti