Zadar traži konkretna rješenja za "pametniji turizam"

Drugo izdanje konferencije My Smart City bit će fokusirano na pametna rješenja za grad usmjerena na turizam.

Martina Čizmić | 04.10.2019. / 14:29

My Smart City hackathon (Foto: My Smart City Zadar)

Konferencija My Smart City Zadar bavi se tehnološkim rješenjima koja Zadar mogu učiniti pametnim gradom. Ove godine fokus će biti na sektoru turizma pa će se razgovarati o konkretnim rješenjima koja mogu poboljšati infrastrukturu, postići bolju održivost rasta turističkog prometa te podići kvalitetu života lokalnog stanovništva. Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, uz prethodnu prijavu online. U programu će sudjelovati predavači, mahom Zadrani koji karijeru grade u globalno uspješnim tvrtkama ili poduzetnici koji su odlučili biti arhitekti vlastitog uspjeha te iza sebe imaju niz uspješnih poslovnih priča. Program će biti objavljen uskoro na web-stranici konferencije www.mysmartcityzadar.com. Dvodnevni program koji će, uz nova znanja, ponuditi i priliku za kontakte i druženje s kolegama te razmjenu iskustava, završit će 18. listopada konferencijskim partyjem.

Novost tijekom drugog izdanja My Smart Cityja je hackathon na dvije razine, početnoj i naprednoj. Hackathon će trajati 24 sata, a otvoren je za sve zainteresirane, bilo da su učenici, studenti ili programeri s prethodnim iskustvom, a prijave su besplatne. Detaljna pravila mogu se pronaći na web-stranici na kojoj se timovi mogu prijaviti za sudjelovanje, a razinu odabiru s obzirom na prethodno iskustvo. Tim može imati najviše pet članova, a broj timova je ograničen. Hackathon će se održati u prostoru crkve Svetog Dominika, a počet će u četvrtak 17. 10. u 10:00 te trajati do petka 18. 10. u 10:00. Tijekom trajanja svi će sudionici imati pomoć mentora, a prije dodjele nagrada timovi će predstaviti svoja rješenja žiriju i publici konferencije. Pobjednike će odabrati stručni žiri. Tri pobjednička tima u obje kategorije čekaju vrijedne nagrade.

MY SMART CITY održava se u sklopu provedbe projekta CODE, koji se provodi unutar programa Interreg prekogranične suradnje HR-BA-ME. Konferenciju je pokrenula lokalna zadarska IT zajednica u suradnji s Agencijom za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, Gradom Zadrom i brojnim lokalnim partnerima. Konferencija okuplja i povezuje IT poduzetnike iz susjednih zemalja te ukazuje na konkretna pametna rješenja koja se implementiraju u europskim gradovima kako bi podigla kvalitetu života, predstavila načine na koje se stvara povoljno okruženje za razvoj pametnog grada te provjerila do koje je mjere koncept pametnog grada zaživio u Hrvatskoj.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti