Ministarstvo pravosuđa i Hrvatska pošta dogovorili su pilot-projekt tijekom kojeg će se putem servisa ePošta dostavljati zemljišnoknjižna pismena Općinskog suda u Zadru. Tromjesečni projekt obuhvaća zaprimanje pošiljke od Općinskog suda u digitalnom obliku te njihovo ispisivanje i dostavljanje na adrese. Ovakav postupak dostave velik je iskorak prema modernizaciji cijelog zemljišnoknjižnog sustava, a jednostavna, pouzdana i inovativna usluga korisnicima jamči brzinu, učinkovitost, točnost i sigurnost.

U sustavu ePošte svi su podatci zaštićeni i sigurni za pošiljatelja i korisnika, a zahvaljujući aplikaciji „Digitalni poštar“ i pametnim telefonima, danas svi poštari u Hrvatskoj jednostavnije i brže korisnicima dostavljaju pošiljke.

Unaprjeđenje i modernizacija temeljnog poslovanja važna je strateška inicijativa Strategije Pošta2022., koja obuhvaća razvoj svih komponenata temeljne djelatnosti s fokusom na razvoju infrastrukture te poboljšanju i automatizaciji procesa. Inovacije su sastavni dio strateške inicijative razvoja temeljnog poslovanja nadogradnjom postojećih usluga, a Hrvatska pošta, zahvaljujući svojim kapacitetima, građanima Republike Hrvatske može biti još više na usluzi i na ovaj način postati jedinstveno upravno mjesto za građane – šalter države.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju