Zagrebačka tvrtka Ingemark postala najbolja agencija za razvoj softvera po narudžbi prema ocjenama drugih kompanija

Tvrtke koje su se našle u istraživanju Clutcha, prema ocjenama klijenata, pokazuju vještinu, stručnost i predanost izvrsnosti na temelju svojih prošlih projekata.

Martina Čizmić | 21.12.2019. / 11:13

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Vodeća globalna tvrtka za ocjenjivanje i recenziranje B2B kompanija, Clutch, provela je istraživanje najboljih B2B kompanija za Istočnu Europu, a u izvještaju za Hrvatsku od 15 tvrtki koje se bave razvojem softvera, zagrebačka ICT tvrtka Ingemark upravo je u tom segmentu postigla još jedan značajan uspjeh i postala najbolja agencija za razvoj softvera po narudžbi prema ocjenama drugih kompanija.

Poput svih ostalih tržišta i B2B (buiness-to-business) trendovi se razvijaju i mijenjaju ovisno o zahtjevima klijenata, a prije nego li se odluče na proces kupovine ili suradnje, traži se što više informacija koje bi zadovoljile njihove potrebe. Odabrati onu pravu tvrtku koja će kvalitetno obaviti posao predstavlja pravi izazov te se zbog toga i B2B tržište mora razvijati i tražiti objektivne načine ocjenjivanja kompanija. Tvrtke koje su se našle u istraživanju Clutcha, prema ocjenama klijenata, pokazuju vještinu, stručnost i predanost izvrsnosti na temelju svojih prošlih projekata. Ovaj veliki uspjeh za tim od 30-ak stručnjaka, koji je sredinom ove godine najavio da će pružati i usluge konzultacija za uvođenje DevOps praksi te predstavio sustav VMware PKS (Pivotal Container Service), komentirao je član uprave zadužen za razvoj poslovanja Ingemarka, Jurica Mikulić.

Iznimno sam ponosan na svoj tim i ovaj uspjeh. Drago mi je što su nas klijenti prepoznali kao stručne, pouzdane i predane partnere. Clutch je globalna kompanija za recenziranje i ocjenjivanje tvrtki, između ostalog i tvrtki za razvoj softvera, a rade to na način da izravno intervjuiraju naše klijente na koje, moram posebno naglasiti, nismo imali utjecaja osim našim radom te isporukama produkata tim istim klijentima što je vjerojatno najobjektivnija i najrelevantnija metrika. Tim više, ovaj uspjeh ima dodatnu vrijednost. U istraživanju su, uz nas, sudjelovale još i države poput Bugarske, Češke, Mađarske, Rumunjske, Srbije i Turske što potvrđuje da ovaj dio Europe nudi vrijedne B2B kompanije koje mogu biti pouzdani partneri u budućim projektima, ističe Mikulić.

Ingemark je već i ranije prepoznat kao profesionalan i pouzdan partner od strane brojnih tvrtki kao što su Siemens, Sberbank, Konzum, Agrokor (danas Fortenova), New York Genome Center, T-Com, Adris, a od ove godine i VMware, a kako kaže Mikulić, nakon ovog uspjeha počele su pristizati i ponude za suradnju i iz SAD-a koji ih vide kao potencijalnog partnera za outsourcing.

Nismo očekivali da će ovako brzo pristizati ponude, ali nam laska. Sve češće smo u i situaciji da nam i klijenti iz SAD-a pristupaju te ciljano razmatraju outsourcing IT-a baš u Hrvatskoj, izjavio je Mikulić.

Razlozi za to su, kaže Mikulić, jer smo i dalje jeftiniji od drugih istočnoeuropkih zemalja kao što su Poljska, Ukrajina, Rumunjska i sl., ali i zato što imamo kvalitetno obrazovanje te vrhunske inženjere.

U Americi je trenutno veliki nedostatak kvalitetnih kadrova u IT-u, pogotovo u većim tvrtkama i korporacijama te se zbog toga okreću drugim rješenjima, s druge strane Atlantika. Također, IT industrija u Hrvatskoj i dalje je u razvoju, ugled Hrvatske kao turističke destinacije raste iz godine u godinu, a postotak stručnjaka koji kvalitetno govore engleski samo su neki od faktora koji su klijentima iz SAD-a izrazito važni.

Američke tvrtke su spremne ulagati u istraživanje jer mi možemo napraviti kvalitetno istraživanje i napisati analize, a u isto vrijeme smo cjenovno prihvatljivi. S druge strane to je za nas od velike koristi, jer je istraživanje iz vlastitih resursa najskuplje. Tako stečena, sustavna znanja su vrijedna svugdje, a pogotovo na europskom i lokalnom tržištu, koje konzervativno ulaže u istraživanje, pojasnio je Mikulić dodavši kako su već neka stečena znanja iz suradnji s klijentima iz SAD-a već primijenili u projektima i ponudili ih na domaćem tržištu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti