Zagrebački holding unapređuje usluge s aplikacijom KEKS Pay

Za korisnike KEKS Paya ova usluga u potpunosti besplatna jer Zagrebački holding na sebe preuzima sve troškove naknada.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 18.06.2023. / 08:24

KEKS Pay (Foto: Erste)

U digitalnom dobu u kojem živimo papirnati računi zaista nikome nisu potrebni jer se sve može napraviti brzo i jednostavno iz mobilnih bankarskih aplikacija. Jedna od takvih aplikacija koja pojednostavljuje i modernizira plaćanja računa jest i KEKS Pay. S Erste bankom koja stoji iza ove popularne aplikacije suradnju oko plaćanja računa još prije godine dana ostvario je i Zagrebački holding čije jedinstvene uplatnice korisnici korisnici mogu digitalno primati i plaćati direktno iz aplikacije KEKS Pay.

Slika nije dostupna Vjetar u leđa hrvatskom fintechu: Inovacijski hubovi Hanfe i HNB-a pomoći će razvoju financijskih tehnologija

Toj usluzi sada su se priključili i Gradska plinara Zagreb – Opskrba, Vodoopskrba i odvodnja te Gradska groblja tako da će sada građani, uz jedinstvenu uplatnicu kojom se naplaćuju komunalna naknada, naknada za uređenje voda, naknada za odvoz komunalnog otpada (Podružnica Čistoća), digitalno moći plaćati i račune za plin, vodu, kao i godišnju grobnu naknadu.

Treba naglasiti kako je za korisnike KEKS Paya ova usluga u potpunosti besplatna jer Zagrebački holding na sebe preuzima sve troškove naknada. Iz ove tvrtke kažu kako s ovom uslugom smanjuju svoje troškove (papira, tiska i dostave računa na kućnu adresu), a time se ujedno i doprinosi očuvanju okoliša.

Za korištenje usluge plaćanja uplatnica bez naknade potrebno je na mobitel instalirati besplatnu aplikaciju KEKS Pay, zatim odabrati opciju „KEKS Pay režije“ te u samo dva koraka Zagrebačkom holdingu, Vodoopskrbi i odvodnji, Gradskoj plinari Zagreb te Gradskim grobljima poslati zahtjev za primanje uplatnica u aplikaciju. Po odobrenju zahtjeva od strane tih tvrtki, buduće uplatnice korisnici više neće primati na kućnu adresu, već ih u KEKS Pay primaju digitalno i u PDF formatu, a po želji i na e-mail.

Slika nije dostupna Održana konferencija F2I - Future of Fintech & Insurtech: Suradnja velikih banaka i fintecha je neizbježna

Nakon izvršene uplate jedinstvene uplatnice ili drugih računa Zagrebačkog holdinga, potvrdu o uplati korisnik automatski prima na svoj na e-mail, a sve transakcije su korisnicima u KEKS Payu dostupne 11 godina, a pripadajući dokumenti u PDF formatu najmanje dvije.

U slučaju da korisnici deinstaliraju aplikaciju i kasnije je ponovno instaliraju, ponovno će imati pristup arhivi plaćanja i moći će nastaviti plaćati račune digitalnim putem.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti