Zagrebački inkubator poduzetništva otvorio prijave u startup program

Nakon nedavnog 'Demo dayja' na kojem je 10 od 11 timova iz šeste generacije ZIP startupa završilo program, a četiri tima osigurala početnu (seed) investiciju, Zagrebački inkubator poduzetništva nastavlja na putu podržavanja najboljih startup ideja i projekata te otvara novi ciklus prijava u svoj Startup program, najavljujući i neke novosti u istome.

Monika Nožić Monika Nožinić | 10.02.2015. / 13:00

Zagrebački inkubator poduzetništva otvorio prijave u startup program

Nakon nedavnog održanog "Demo day-a" na kojem je 10 od 11 timova iz šeste generacije ZIP startupa završilo program, a četiri tima osigurala početnu (seed) investiciju, Zagrebački inkubator poduzetništva nastavlja na putu podržavanja najboljih startup ideja i projekata te otvara novi ciklus prijava u svoj Startup program, najavljujući i neke novosti u istome.

Startup program će umjesto tri od sada trajati puna četiri mjeseca prije odluke koji su od timova zaslužili investiciju, a ponovo se radi o mogućnosti dobivanja početne investicije do 10.000 funti.

Podsjetimo da se mogućnost investicije u ZIP startupe otvorila zahvaljujući uspješno provedenoj “equity crowdfunding” kampanji na platformi Seedrs.com. Sredinom prošle godine je 190 individualnih investitora prikupilo 68.700 funti, odnosno 660.000 kuna. Timovi 6. ZIP generacije, SnapTap, Thorium A+ i Tutotod već su osigurali investicije od tih sredstava.

"Zip je u protekle 3 godine postao najjači poduzetnički inkubator u Hrvatskoj. Sve smo to postigli velikim radom našeg malog tima, četvero osnivača i dvoje zaposlenika. Sredstva kojima smo to postigli su nekoliko puta manja od mnogih sličnih institucija u vlasništvu lokalne samouprave. Ponosni smo na investicije koje su naši timovi dobili, na radna mjesta koja su stvorena te na cijelu zajednicu koja se okuplja oko projekta ZIP. U ovoj godini planiramo još najmanje 3 investicije u naše timove, te stoga očekujemo kvalitetne prijave u naš program. Želja nam je povećati broj događanja koja se odvijaju u našem prostoru na Remetinečkoj 7 i dovesti što više renomiranih stranih predavača, mentora, investitora i poduzetnika iz EU i Amerike, kako bi na praktični primjerima pokazali koje mogućnosti danas imaju svi koji su voljni raditi i razvijati svoje proizvode. Također, cilj nam je predstaviti Hrvatsku kao zemlju u kojoj se može uspješno razviti proizvod visoke tehnologije.", istaknuo je Cvetojević.

 

U četiri mjeseca timovi će proći kroz intenzivan edukacijski program uz potporu vrhunskih domaćih i međunarodnih stručnjaka i mentora. Mnogi od njih su i sami izgradili ili investirali u uspješne startup projekte te sada svoje iskustvo nesebično dijele sa ZIP timovima.

Prijave se primaju od danas na linku do 01.03.2015., dok je očekivani početak programa nove, 7. generacija startupa početkom ožujka.

Zagrebački inkubator poduzetništva otvorio prijave u startup program Startupi koji su dosad osigurali ZIP investicije: Tutotod (Petra Klasić, Tomislav Jurišić i Antonija Horak), Thorium A+ (Hrvoje Pađen, Marko Rašić i Dario Ilija Rendulić), SnapTap (Danijel Čubrilović i Berislav Marszalek) te suosnivač ZIP-a, Mihovil Barančić

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti