Zagrebački startup osmislio sustav donacija za izradu 3D printanih zaštitnih vizira

Zainteresirani mogu kupiti vizir za vlastite potrebe ili donirati za izradu vizira koji će biti doniran zdravstvenim radnicima.

Martina Čizmić | 24.04.2020. / 12:14

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Hrvatski studenti, startupovi, ali i brojne tvrtke pokazali su da se u trenucima krize mogu brzo organizirati ne bi li pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija. Tako su kad je krenula pandemija koronavirusa u Hrvatskoj, počeli izrađivati zaštitne vizire koji su 3D printani i donirani zdravstvenim ustanovama. 

I zagrebački startup 3DTech, kojem je primarna djelatnost proizvodnja 3D printera i 3D printanje za dentalnu industriju, udružilo je snage s tvrtkom bit4bytes te su zajednički počeli printati potrebne dijelove za zaštitnu opremu zdravstvenih radnika.

Svoje vizire „Veezer“ već su donirali brojnim javnozdravstvenim ustanovama diljem zemlje, a kako bi mogli nastaviti proizvodnju vizira koji će svoje mjesto naći kod onih kojima je to sad najpotrebnije, osmislili su poslovni model koji će financirati daljnje donacije.

Naime, na platformi veezir.com, vizir se može donirati po cijeni od 30 kuna, kupiti po cijeni od 60 kuna + PDV ili kupiti i donirati za zdravstvene institucije po izboru za cijenu od 80 kuna + PDV. Također, zdravstveni se radnici mogu prijaviti za donaciju.

Jako je lijepo vidjeti da u kriznim situacijama inovativnost i solidarnost ne poznaju granice. Drago nam je vidjeti da građani, institucije i drugi mladi poduzetnici cijene naš doprinos i žele se uključiti i sami. Zahvaljujući ZICER-u, koji je otvorio svoja vrata i u ovo doba zabrana, za nekolicinu nas koji sudjelujemo u borbi protiv COVID-19, sada smo i u mogućnosti nastaviti sa svojim inovativnim radom za pomoć drugima. Naši 3D printeri koji su u potpunosti hrvatski proizvod pronašli su novu svrhu u ovoj krizi i sad printaju zaštitne vizire, izjavio je Ljubomir Lokin iz 3DTecha.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti