Zahuktava se priča na tržištu električnih automobila

Već se duže vrijeme se priča da se u Apple-u bave idejom iCar-a.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 26.02.2015. / 11:45

Zahuktava se priča na tržištu električnih automobila

Već se duže vrijeme priča da se u Apple-u bave idejom iCar-a.


Ta priča postoji još iz vremena kad je neprežaljeni Steve Jobs bivši CEO megakompanije iz Palo Alta bio živ, ali sve do nedavno nitko nije pridodavao tome preveliku pažnju. Naravno, kritičari su odmah predvidjeli kako Apple nema kapacitete za odraditi tako nešto.

Čak je CEO Motorole Gregory Brown rekao da su Apple-ovi proizvodi preskupi da bi tako lako ušli na tržište automobila.
Čelni čovjek Mercedes-Benza, Dieter Zetsche kaže da njega ne brinu najave o proizvodnji iCar-a te napominje," da Mercedes-Benz odluči proizvoditi smartfone, mislim da Apple ne bi brinuo o tome, tako ni ja ne brinem o njihovim najavama proizvodnje automobila."

U ovom trenu njegov stav je sasvim razumljiv, glasine o iCar-u su još daleko od možebitnog proizvoda. Ali u budućnosti postoji velika šansa da će Zetsche proizvoditi automobile sličnih karakteristika Appleovom iCar-u, i tada će morati prihvatiti kompaniju iz Palo Alta kao konkurenta, upravo iz razloga što Mercedes-Benz ima svoj interes na tržištu električnih automobila.

Pojavile su se i zanimljive glasine kako Apple regrutira Tesline zaposlenike. Elon Musk se u nedavnom intervjuu požalio da Apple nudi ogromne plaće i bonuse Teslinim inženjerima da pređu u njihovu kompaniju.

Bilo kako bilo, u bližoj budućnosti čeka nas zanimljiva borba na tržištu električnih automobila.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti