Zahvaljujući Starlinku, i putnici na kruzerima moći će surfati velikim brzinama

Spor i nestabilan internet tijekom krstarenja odlazi u povijest, barem što se tiče putnika koji će u budućnosti putovati s Royal Caribbeanom.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 31.08.2022. / 15:14

Kruzer (Foto: Getty Images)

Skoro svaki tjedan Starlink Elona Muska šalje novu satelite u orbitu s kojima će omogućiti pristup internetu na mjestima na kojima nema internetskog signala ili je preslab i nestabilan. Prije nekoliko mjeseci Musk je govorio o potencijalu korištenja satelitskog interneta u zrakoplovima, no čini se kako je taj potencijal puno veći.

Starlinkov terminal na kući SpaceX dobio zeleno svjetlo za korištenje Starlinka u zrakoplovima, kamionima i brodovima

Nedavno je najavio kako će u suradnji s T-Mobileom u SAD-u ponuditi i mobilne usluge tako da će osobe koje žive na mjestima gdje nema mobilnog signala ili je nestabilan, moći koristiti mobilnu satelitsku mrežu.

Ovaj tjedan suradnju sa SpaceX-om i korištenje Starlinkovih satelita najavili su i iz Royal Caribbeana koji će na svojim kruzerima omogućiti bez i stabilan internet za goste i posadu. Kako naglašavaju na BBC-u, obično je internetska veza na kruzerima prilično loša, no problemi s mrežom uskoro bi mogli postati prošlost.

Kako je za medije rekao izvršni direktor Royal Caribbeana Jason Liberty, partnerstvo sa Starlinkom omogućit će aktivnosti visokog bandwidtha poput videostreaminga te uvelike poboljšati iskustvo krstarenja gostima njihovih brodova.

Starlinkov terminal na kući SpaceX je lansirao tisuće satelita ne bi li stvorio Starlink, no kome zapravo treba satelitski internet?

Liberty je najavio kako će već sada početi s postavljanjem terminala na svoje kruzere i očekuje da će cjelokupni proces biti gotov do ožujka sljedeće godine.

Za očekivati je kako bi s vremenom i druge kruzerske, ali i zrakoplovne kompanije mogle krenuti stopama Royal Caribbeana te dogovoriti partnerstvo sa SpaceX-om čiji broj satelita u orbiti konstantno raste kako bi mogao pružiti uslugu brzog i stabilnog satelitskog interneta diljem svijeta, uključujući i na brodovima i u zrakoplovima.

Izvor: BBC
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti