Zanimljivi noviteti: Evo koje opcije uskoro možemo očekivati na Instagramu

U Instagramu trenutno testiraju nekoliko novih opcija koje bi uskoro mogle postati dostupne i u konačnoj verziji ove društvene mreže

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 29.11.2017. / 12:12

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Od preuzimanja Instagrama Facebook konstantno pokušava unaprijediti tu društvenu mrežu novim opcijama koje omogućuju još bolje korisničko iskustvo i potiču na dodatno dijeljenje sadržaja. Prije predstavljanja novih opcija prvo je potrebno detaljno testiranje, a samo testiranje nije garancija kako će te opcije postati dostupne u konačnoj verziji jer, ako se neka opcija ne pokaže učinkovita tijekom testnog razdoblja, onda neće biti implementirana niti u službenu verziju Instagrama.

Inženjeri ove kompanije trenutno testiraju nekoliko novih opcija koje bi uskoro trebale postati dostupne na Instagramu, a o kojim se opcijama radi, objavili su na The Next Webu.

Jedna od najzanimljivijih novih opcija jest mogućnost jednostavnog dijeljenja sadržaja drugih korisnika – Instagram će tako dobiti opciju "Regram" koja će poput retvita i opcije "Podijeli" na Facebooku omogućiti dijeljenje objava na ovoj mreži samo jedim dodirom prsta po ekranu. Trenutno korisnici moraju snimiti fotografije s Instagama na svoj telefon i onda ih objaviti sa svog profila, odnosno moraju koristiti neke dodatne aplikacije poput Regrama kako bi jednostavno podijelili sadržaj.

Još jedna potencijalna opcija koja bi uskoro mogla biti dostupna jest mogućnost korištenja GIF-ova (s Giphyja) u objavama i u opciji Stories, a na TNW-u nisu baš zadovoljni načinom na koji GIF-ovi izgledaju u testnoj verziji. Što se testne verzije Instagrama tiče, ona je trenutno dostupna samo korisnicima Androida, a prema informacijama koje su dobili na The Next Webu, uskoro bi testna verzija mogla biti dostupna i vlasnicima Appleovih telefona.

Instagram testira i opciju stvaranja arhive objavljenih Storiesa – priče koje nestanu nakon 24 sata na taj bi način ostale pohranjene u samoj aplikaciji, no čini se kako bi bile dostupne samo korisnicima koji su objavili te priče i (vjerojatno) neće biti dostupne na timelineu kao ostale fotografije i videozapisi.

Također, nadamo se kako će opcija stvaranja grupe najdražih korisnika koja se testira uskoro biti dostupna svima te će korisnici moći objavljivati sadržaj koji će biti dostupan samo članovima grupa, a uskoro bi Instagram mogao predstaviti opciju Podijeli na WhatsAppu – korisnicima je već dostupna opcija dijeljenja sadržaja s Instagrama na Facebooku te bi se na sličan način sadržaj mogao dijeliti i putem WhatsAppa.

Naravno, kao što smo napomenuli, riječ je i opcijama koje se testiraju pa nije poznato hoće li zaista biti službeno predstavljanje, no pretpostavlja se da većinu, a možda čak i sve ove opcije, uskoro zaista možemo očekivati u službenoj verziji Instagrama.

Izvor: The Next Web
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti