Zanimljivo rješenje iz HP-a: Stolno računalo koje možete nositi sa sobom

Među inim, ovo se stolno računalo može pohvaliti i ugrađenom baterijom koja može izdržati četiri sata rada.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 10.10.2023. / 15:58

HP Envy Move (Foto: HP)

Tijekom pandemije koronavirusa radikalno se promijenio način rada za brojne zaposlenike diljem svijeta. Klasične urede zamijenile su dnevne i spavaće sobe, a takav način rada mnogima se nastavio i dalje - neki su se u potpunosti prebacili u kućne urede, dok su drugi prešli na hibridni način rada. Za one koji nemaju svoj kutak za rad u kući snalaze se noseći prijenosno računalo od jedne prostorije do druge pa malo rade na stolu u kuhinji, malo iz kreveta u dnevnoj sobi.

Chromebookovi Može li Google novim računalima ugroziti klasične PC-je?

No tako je nešto nezgodno za one kojima je za rad potrebno računalo s velikim ekranom. Iako su na tržištu dostupna tzv. all-in-one (AIO) računala koja nemaju posebno kućište, već je sav hardver smješten elegantno smješten u isto kućište s monitorom, i takva je računala nezgodno konstantno prenositi po kući jer ih je potrebno prvo ugasiti, isključiti iz struje i prenijeti u drugu prostoriju.

Iz HP-a imaju jedno zanimljivo rješenje koje bi moglo privući upravo takve korisnike kojima trebalo prijenosno stolno računalo. All-in-one računalo HP Envy Move dolazi s ekranom dijagonale 23,8 inča (rezolucija iznosi 2560x1440 piksela), a dizajnirano je kako bi se moglo lako prenositi iz prostorije u prostoriju ili iz ureda u kuće, za one koji rade hibridno i žele uvijek koristiti isto računalo.

HP Envy Move (Foto: HP)

Ono po čemu se izdvaja od sličnih modela jest ručka na vrhu s kojom se računalo može lako prenositi, a zanimljiv detalj jest i futrola sa stražnje strane u koju se može postaviti tipkovnica. Također, računalo ima i ugrađenu bateriju koja bi trebala izdržati oko 4 sata rada tako da, ako ga prenosite u drugu prostoriju, ne morate ga gasiti i isključivati iz struje.

Što se klasičnih hardverskih opcija tiče, pokreće ga Intelov Core i5-1355U procesor s Intelovom UHD grafikom i može se konfigurirati do 32GB memorije i 1TB SSD-a. Računalo dolazi s dva 5W zvučnika, 5MP kamerom koja garantira privatnost jer se može jednostavno prekriti, podržava WiFi 6 i Bluetooth 5.3, a radi na operativnom sustavu Windows 11 Home.

Lijenost Nove kritike rada od kuće: Zaposlenici su se ulijenili i postali manje produktivni

Ovo računalo, naravno, nije za svakoga, no za korisnike koji često mijenjaju radno mjesto na kojem rade i treba im PC velikog ekrana, čini se kao idealno rješenje. Cijena modela Envy Move u osnovnoj konfiguraciji na američkom tržištu iznosi 899 dolara.

Izvor: PC World
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti