Zaokret na Facebooku: Više neće uklanjati objave koje tvrde da je COVID-19 umjetno stvoren u laboratoriju

Facebook je još u veljači blokirao dijeljenje objava o tome da je koronavirus umjetno stvoren i "pobjegao" iz laboratorija u Kini. No sad je promijenio mišljenje.

Hina | 28.05.2021. / 08:19

Facebook (Foto: AFP)

Facebook više neće zabranjivati objavljivanje teorija koje tvrde da je COVID-19 umjetno stvoren, u času kada se u SAD-u ponovo raspravlja o hipotezi po kojoj je virus pobjegao iz laboratorija u Kini.

U svjetlu istraga koje se upravo vode o podrijetlu COVID-19 i u dogovoru sa zdravstvenim stručnjacima, više nećemo uklanjati s naših platforma objave o tome da je COVID-19 stvorio čovjek i da je proizveden, istaknula je u srijedu kalifornijska grupacija na svojoj mrežnoj stranici.

Ova društvena mreža kojom se koristi oko 3,45 milijardi ljudi, na najmanje jednoj od svojih četiriju platformi (Facebook, Instagram, Messenger, WhatsApp) postupa suprotno od ranijih pravila o dezinformiranju o COVID-19 koja su još u veljači bila aktualizirana.

Twitter pak nije promijenio pravilo o dezinformiranju u vezi s COVID-19.

Facebookov zaokret potaknuo je brojne reakcije konzervativaca i pristaša bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa koji optužuju velike društvene mreže da su ih ušutkavali kada su na početku pandemije isticali da je COVID umjetno stvoren.

Godinu dana uklanjali su te navode klevećući Trumpa i republikance zbog 'teorije urote', stavljajući na crnu listu konzervativne medije i zabranjujući nas, objavila je na Twitteru blogerica Kelly Sadler, bivša savjetnica Donalda Trumpa.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti