Zaposleni ste u korporaciji? Ovo je poznati scenarij...

Među korporacijama, posebno onim većim, nalazimo mnoge sličnosti, a jedan od najvećih 'fetiša' je sazivanje poslovnih sastanaka. Ako ste radili u korporaciji, znate da takvi sastanci mogu biti vrlo dugi, prilično česti, te ponekad krajnje neproduktivni.

Zimo Zimo Ivan Galgoci | 09.08.2014. / 13:21

Zaposleni ste u korporaciji? Ovo je poznati scenarij...

Među korporacijama, posebno onim većim, nalazimo mnoge sličnosti, a jedan od najvećih "fetiša" je sazivanje poslovnih sastanaka. Ako ste radili u korporaciji, znate da takvi sastanci mogu biti vrlo dugi, prilično česti, te ponekad krajnje neproduktivni.

Razlog za ovo ne leži u ogromnim salama za sastanke, dapače, iste su često maksimalno opremljene, s modernim velikim stolovima i udobnim kožnim foteljama. U mnogim korporacijama, ove sale predstavljaju svojevrsni statusni simbol i često su modernije opremljene od ureda ili laboratorija. Međutim, pravi problem ne leži u namještaju; drvetu i koži, pločama za pisanje ili modernim projektorima za prezentacije, već u ljudima odnosno njihovom napuhanom egu. 

Skupina vodećih ljudi iz tvrtke zatvorena satima u istoj sobi - ima li bolje prilike za impresionirati direktora, izvršnog menadžera ili djevojku s drugog kata koja vam se potajno sviđa već sedam godina? Predstava počinje i svi se žele pokazati, trude se biti što glasniji a riječ zadržati što je više moguće. Kako vrijeme prolazi, razlog sazivanja sastanka ponekad padne u posve drugi plan, iako kroz staklene zidove možda izgleda da će žestinom rasprave sudionici riješiti glad u svijetu.

Kako bi što bolje ilustrirali situacije ovog tipa, snimljen je ironični video u kojem se inženjer pokušava uklopiti u taj, korporacijski svijet. Video možete pogledati ispod - na engleskom je jeziku ali sadrži podnaslove na Hrvatskom. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti