Zaposlenik servisa dokopao se intimnih slika: Ovo je veliko upozorenje za sve koji nose telefone na popravak

Gloria Fuentes šokirala se kada je vidjela da je zaposlenik servisa na koji je odnijela iPhonea pretraživao slike po njezinoj galeriji i na svoj broj poslao njezinu intimnu fotografiju.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 14.11.2019. / 11:14

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Prije posjeta Appleovu servisu u Bakersfieldu u Kaliforniji, gdje je odnijela iPhone na popravak ekrana, Gloria Fuentes pribojavala se da bi joj netko od zaposlenika mogao "kopati" po telefonu, pa je izbrisala sve bankarske aplikacije, Facebook i druge aplikacije s privatnim i osjetljivim podacima. No zaboravila je na jedno – na fotografije pohranjene na telefone, među inim i na intimne i osobne fotografije.

SMS Šok i nevjerica: Neke Amerikance probudili su SMS-ovi pokojnih prijatelja

U Appleovoj trgovini predala je telefon zaposleniku "koji je nešto radio s njim", na što ona nije obraćala pažnju, a tijekom popravka dva je puta zatražio njezin passcode, odnosno šifru za pristup uređaju koju mu je dala. Zaposlenik joj je popravio telefon i u trgovini se činilo da je sve u redu. Što se tiče samog uređaja, zaista je sve bilo u redu, no šok je nastao kada je htjela poslati poruku s popravljenog telefona. Naime, među poslanim porukama naišla je i na poruku poslanu na njoj nepoznat broj, a naročito ju je užasnulo to što je na taj broj poslana njezina "iznimno osobna fotografija" koju je snimila za svog dečka.

Riječ je o fotografiji snimljenoj prije oko godine dana, tako da je jasno da je osoba koja je poslala fotografiju morala dosta skrolati po galeriji fotografija i videozapisa. Sumnja je odmah pala na zaposlenika u Appleovoj trgovini te se Fuentes uputila na mjesto na kojoj joj je popravljen telefon. Zaposlenik je priznao da je to njegov broj, no rekao je da, eto, ne zna kako je ta slika poslana.

Novi modeli iPhonea Zar ponovno?! Nadogradnja softvera donijela je nove probleme za korisnike iPhonea

Ona se obratila i nadređenima te je Apple, uz ispriku, dao otkaz zaposleniku. Gloria Fuentes prijavila ga je policiji, koja trenutačno istražuje optužbe, a na Facebooku je objavila cijelu priču kako bi upozorila sve korisnike koji nose svoje mobilne uređaje na popravak.

Izvor: The Independent
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti