Dio Amerikanaca nije dobro spavao u noći sa srijede na četvrtak jer su tijekom noći primili SMS-ove koji ih iznenadili, a neke su šokirali i rastužili. Naime, kako prenose američki mediji, neki su korisnici primili poruke prijatelja koji su umrli prije nekoliko mjeseci, jedna je žena primila poruku od sestre koja joj je poručila da je njihova mama bolje, iako je preminula u lipnju, dok je jednu Amerikanku iznenadila poruka bivšeg dečka.

Poruke koje su brojni Amerikanci primili poslane su još u veljači ove godine, u danima oko Valentinova, no nikada nisu isporučene. Posebno je zbunjujuće bilo što su iste probleme imali korisnici iPhonea i Androida te svih velikih, ali i nekih regionalnih američkih mobilnih operatera. Na kraju se ustanovilo da je problem nastao prilikom redovnog održavanja platforme za slanje poruka jedne od partnerskih kompanija mobilnih operatera Syniversea.

Mobitel u prometu (Foto: Getty Images) Prestanite slati SMS-ove u vožnji! Bit ćete sigurniji na cesti

Zbog tog problema prilikom održavanja poslane su sve poruke koje, zbog nekog razloga, tijekom Valentinova ove godine nisu dostavljene na poslane brojeve. Ta je situacija zbunila mnoge Amerikance, a ne možemo ni zamisliti šok koji su neki doživjeli kada ih je probudio zvuk mobilnog telefona na kojem se nalazila poruka preminulih prijatelja.

Problem je brzo riješen, a dio telekoma ispričao se korisnicima zbog neugodnosti koje su doživjeli. Ispričali su se i iz Syniversea te su iz te kompanije potvrdili da je zbog spomenutih problema tijekom održavanja poslano gotovo 170 tisuća prethodno neposlanih poruka.

Izvor: Android Authority
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju