Zar ponovno?! Nadogradnja softvera donijela je nove probleme za korisnike iPhonea

Nadogradnja softvera korisnicima iPhonea 11 donijela je brojne novitete, uključujući i toliko najavljivanu opciju Deep Fusion, no ponovno su se pojavili neočekivani problemi…

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 03.11.2019. / 07:51

Novi modeli iPhonea (Foto: AFP)

Ako vam se čini da ste nedavno čuli za probleme s novom verzijom Appleovog operativnog sustava za mobilne uređaje, u pravu ste. Korisnici iPhonea i iPada koji su u rujnu nadogradili softver za iPhone i iPad na iOS 13 imali su problema s Bluetoothom, WiFijem i virtualnim tipkovnicama te je Apple jako brzo morao objaviti novu nadogradnju s kojom su riješili te probleme.

Novi modeli iPhonea Razočarani korisnici Applea: Nemojte (još) nadograditi operativni sustav za iPhone

Od nedavno dostupna je nova nadogradnja softvera za Appleove uređaje koja donosi brojna poboljšanja i novitete poput novih emojia i podrške za AirPods Pro, a vlasnicima najnovijih telefona iOS 13.2 najvažnija nova opcija odnosi se na Deep Fusion. Riječ je o naprednom sustavu za obradu slika koji koristi A13 Bionic Neural Engine za snimanje slika s puno boljim teksturom, više detalja i smanjenim šumom pri slabijem osvjetljenju.

No ni ova nadogradnja nije lišena problema koji ponekad prate novi softver, a o čemu je riječ možemo pročitati na raznim Appleovim forumima i društvenim mrežama. Najveći problem odnosi se na način na koji aplikacije rade u pozadini, zbog čega telefoni mogu osjetno usporiti, dok je obavljanje određenih operacija na telefonima postalo iznimno teško, napominju na Independentu.

Kada korisnici na Appleovim telefonima zatvore aplikacije, one se ne isključe u potpunosti, već nastavljaju s radom u pozadini kako bi se mogle brzo nastaviti s radom nakon što ih korisnici ponovno pokrenu. No ako se aplikacija dugo ne koristi, ona će se isključiti kako ne bi trošila memoriju. S iOS-om 13.2 to vrijeme prije gašenja aplikacije znatno je skraćeno i aplikacije se često prebrzo gase, što uvelike otežava korištenje telefona.

iPhone XS i iPhone XS Max (foto: ADP) Prijeđite na tamnu stranu, baterija će duže trajati! Korisnici iPhonea, odmah aktivirajte ovu opciju

Npr. kada gledate određeni sadržaj na YouTubeu pa se prebacite na neku drugu aplikaciju, kada se vratite na YouTube (slično vrijedi i za druge aplikacije), nastavit ćete na mjestu na kojem ste stali. Ali s novom nadogradnjom YouTube se ugasi pa ponovno morate tražiti i pokrenuti taj videozapis. Slično je i s downloadom u pozadini koji se prekida nakon što se izađe iz aplikacije, kao i s reprodukcijom glazbe koja se također može prekinuti nakon napuštanja aplikacije.

Problemi s gašenjem aplikacija utječe na sve modele Appleovih uređaja s nadograđenim softverom na 13.2, uključujući i posljednje modele iPhonea (11, 11 Pro i 11 Pro Max), a možemo očekivati kako će na kritike brzo reagirati i Apple te predstaviti još jednu nadogradnju s kojom će riješiti taj problem.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti