Zaposlenik u hotelskoj sobi pronašao tajni Zuckerbergov VR uređaj i sve objavio na internetu

Predstavljanje uređaja Meta Quest Pro očekujemo tijekom sljedećeg mjeseca, no već sada znamo kako izgleda.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 13.09.2022. / 14:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Mark Zuckerberg nedavno je, gostujući u Roganovu podcastu, govorio o novom uređaju za virtualnu stvarnost, odnosno metaverse koji pripremaju. Najavio je premium uređaj s premium cijenom koji će tvrtka predstaviti tijekom sljedećeg mjeseca, a spomenuo je kako će biti opremljen naprednim senzorima i kamerama koje će pratiti izraze lica koji bi se onda mogli prikazivati i na avatarima u virtualnom svijetu.

Mark Zuckerberg Zuckerberg najavio konferenciju na kojoj će predstaviti VR uređaj i novitete iz metaversa

S obzirom na to da je predstavljanje ovog uređaja najavljeno za sljedeći mjesec, može se pretpostaviti da će Meta jako dobro paziti na svoj uređaj te će pokušati spriječiti da se informacije o njemu pojave ranije u javnosti. No, pokazalo se da to nije slučaj. Ili, što je vjerojatnije, ali se ne može dokazati, Meta se odlučila na PR potez kakav smo već vidjeli i u slučaju Googlea, čiji je zaposlenik nadolazeći model njihova pametnog sata (možda namjerno) izgubio u restoranu.

U slučaju Mete, Quest Pro izgubljen je u hotelu, no mediji prenose dvije verzije priče. Prema jednoj, uređaj je izgubljen u hotelskoj sobi, a prema drugoj pronašao ju je zaposlenik hotela Ramiro Cardenas u hodniku, gdje je bio spakiran za - smeće. Kako se otpad prvo mora pregledati da bi se mogao razvrstati, tako je i Cardenas pregledao kutiju i šokirao se kada je u njoj pronašao tajni Metin VR uređaj na kojem je pisalo da je riječ o inženjerskom modelu koji nije na prodaju.

Napravio je kratki unboxing u kojem je prikazao sam uređaj i dva kontrolera te video objavio na internetu na svojem kanalu Zectariuz Gaming, no kaže da nije pokrenuo sam uređaj. Iz hotela su nakon toga kontaktirali osobu u čijem je vlasništvu bio uređaj i on se vratio po svoj Quest Pro te Cardenas kaže kako nije niti zahvalio kada je preuzeo uređaj.

Zuckerberg u metaversu Korisnici trolaju Zuckerberga zbog objave na Facebooku: Zar ovako izgleda njegov futuristički svijet?

Je li riječ o PR potezu kojim Zuckerberg pokušava nabrijati interes javnosti za svojim uređajem i metaverseom, za kojim ne vlada zanimanje kakvom su se u Meti nadali, ili je zaposlenik zaista slučajno izgubio uređaj, prosudite sami.

Izvor: Kotaku

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti