Završili u zatvoru: Kinezi prokopali tunel kako bi se dokopali iPhonea!

Trojica Kineza prokopali su mali tunel do skladišta iz kojeg su ukrali Appleove telefone koje su prodali, a novac su potrošili na automobile, kocku i zlato

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.01.2015. / 11:39

Završili u zatvoru: Kinezi prokopali tunel kako bi se dokopali iPhonea!

Prema predviđanjima nekih analitičara iz UBS-a, u posljednjem prošlogodišnjim kvartalu najviše Appleovih pametnih telefona prodano je u Kini, a zahvaljujući velikoj potražnji za novim modelima iPhonea, Apple je povećao svoj udio na smartphone tržištu te analitičari vjeruju da su u posljednja tri mjeseca prošle godine prodali oko 70 milijuna telefona.

Trojica muškaraca iz Pekinga odlučila su iskoristiti veliku potražnju za Appleovim telefonima te im je pala na pamet 'zanimljiva' ideja – odlučili su prokopati tunel u jednom skladištu u kojem su bili pohranjeni Appleovi mobilni uređaji i ukrasti telefone. Jedan od kradljivaca prije je vozio kamion za kompaniju u čijoj su zgradi bili pohranjeni telefoni te su u noći s 12. na 13. prosinca on i još dvojica prijatelja probušili tunel veličine oko pola metra do skladišta iz kojeg su ukrali 240 modela iPhonea 6 (nije poznato jesu li svi telefoni bili klasične šestice ili su ukrali i skuplje modele iPhone 6 Plus). Prema Yahoou, ukupna vrijednost ukradenih telefona na kineskom tržištu iznosi skoro 230 tisuća dolara, a muškarci su telefone prodali i zaradili veliki novac kojeg su potrošili na automobile, kockanje i zlato.

No, njihov raskalašeni život nije dugo trajao jer ih je policija, prateći serijske brojeve ukradenih telefona, ubrzo uhitila. Inače, Apple ima veliki broj fanova u Kini koji su spremni na brojne radikalne i nevjerojatne stvari kako bi se dokopali novih modela Appleovih gadgeta te je već dobro poznata priča o jednom 17-godišnjaku koji je 2012. godine prodao bubreg samo kako bi mogao kupiti iPhone i iPad, a zbog toga su neki internetski korisnici u Kini novi model iPhonea prozvali 'Bubreg 6'. 

Foto: AFP

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti