Zbog greške zaposlenika, Google je blogeru uplatio 250 tisuća dolara

Sam Curry šokirao se kada je vidio da je njegov račun deblji za 250 tisuća dolara, a da je uplatitelj Google.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 20.09.2022. / 08:42

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Možemo samo zamisliti kako se osjećao Sam Curry kada je nedavno saznao da je njegov račun podebljan za 250 tisuća dolara. Neočekivana uplata sjela mu je od Googlea, no nije mu bilo jasno zašto.

Privatni bazen Francuska je korištenjem umjetne inteligencije došla do neočekivanih 10 milijuna eura prihoda od poreza

Curry je inače inženjer koji testira sigurnost i ranjivost u softveru brojnih kompanija, uključujući i Google, no za američke medije rekao je kako za tu kompaniju nije odradio neki novi posao, a pogotovo ne posao za koji bi dobio 250 tisuća dolara. Google, kao i druge kompanije često nude nagrade za pronalazak ranjivosti u svom softveru, no najčešće je riječ o ciframa od nekoliko tisuća, a ne više stotina tisuća dolara.

S obzirom na to da taj novac nije zaradio, odmah je kontaktirao Google, a novac nije trošio, već ga je čuvao kako bi ga vratio kompaniji. No kako je prošli tjedan napisao na Twitteru, tada je prošlo već oko tri tjedna od neočekivane uplate, no iz Googlea mu se nisu javili s informacijama kako vratiti taj novac. Na toj društvenoj mreži objavio je i screenshot uplate i napisao da je u redu ako Google taj novac ne želi nazad.

Novinari su kontaktirali i Google te su im iz te tvrtke potvrdili da su nedavno pogrešnoj osobi uplatili novac, naglasivši kako je do uplate došlo zbog ljudske greške te da rade na rješavanju problema.

Slika nije dostupna Trikovi za jeftinije letove: Googleovi podaci pokazuju kada je najbolje vrijeme za kupovinu zrakoplovnih karata

Na Business Insideru podsjećaju na nedavni slučaj kada je jedna kriptoburza umjesto 100 dolara greškom korisnici prebacila 10 milijuna dolara. Dok su u Crypto.comu shvatili pogrešku prošlo je već sedam mjeseci, a do tada je žena veće svote novca već potrošila i prebacila na druge račune.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti