Zbogom Windows 7

U Microsoftu su prije nekoliko dana donijeli odluku o prestanku prodaje operativnog sustava Windowsa 7 za sve verzije osim za Windows 7 Professiona

Ivan Vovk Ivan Vovk | 04.11.2014. / 22:05

Zbogom Windows 7

U Microsoftu su prije nekoliko dana donijeli odluku o prestanku prodaje operativnog sustava Windowsa 7 za sve verzije osim za Windows 7 Professional, što znači da kada jednom zalihe ponestanu za Windows 7 Home, Basic, Premium i Ultimate više nećete biti u mogućnosti kupiti novo računalo s tim operativnim sustavom.

Microsoft se je za sada odlučio jedino poštedjeti Windows 7 Professional. Inače ova promjena jedino utječe na tvrtke koje se bave proizvodnjom i prodajom gotovih računala, jer je Microsoft već u 2013. godini prestao s regularnom prodajom Windows 7 operativnih paketa, a od sada i proizvođači gotovih računala ne mogu više licencirati navedene verzije Windowsa 7. Što opet znači da Windows 7 ne može biti zadani operativni sustav.

U ovom trenutku teško je reći koliko još ima gotovih računala s unaprijed instaliranim Windows 7, treba malo pričekati da se situacija razbistri.

Od strane poslovnih korisnika, a i od ostalih Windows 8 kao operativni sustav je bio više kritiziran nego hvaljen. Iz tih razloga Windows 10 će vrlo brzo ugledati svjetlo dana jer je nedavno Microsoft omogućio testnu verziju koju možete preuzeti ovdje. Inače testna verzija je u prva dva tjedna preuzeta milijun puta.

Podršku za Windows 7 završava u siječnju 2015. godine. Microsoft je također prekinuo prodaju Windowsa 8 iz očitih razloga. Pa će prodaja Windowsa 8 trajati sve dok bude postojale zalihe u maloprodajnim trgovinama. Dok proizvođači gotovih računala još imaju vremena. Windows 8 će ostati zapamćen kao jedini operativni sustav koji je bio na tržištu nešto malo dulje od dvije godine što nije uobičajeno za Microsoft.

Izvor mashable

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti