Željela pomoći "prijatelju" preko društvenih mreža pa ostala bez 5000 eura

Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac iz bilo kojeg razloga, odustanite od takve komunikacije i ne uplaćujte novac, ponavljaju iz policije.

Martina Čizmić | 22.08.2024. / 11:01

Internetska prijevara (Foto: Getty Images)

Iako i sigurnosni stručnjaci i policija uporno upozoravaju kako treba biti oprezan prilikom komunikacije na društvenim mrežama, građani i dalje često nasjedaju na prijevare i lažne priče nepoznatih osoba. 

Prevare na društvenim mrežama, ilustracija Društvene mreže nisu mjesto na kojem treba dogovarati kredit

Tako je 60-godišnjakinja iz Vinkovaca putem društvene mreže stupila u vezu s osobom koja joj je rekla da radi na naftnoj platformi te da mu je žurno potreban novac i da će ga vratiti. Svakodnevnom komunikacijom zadobio je njeno povjerenje te mu je, u ime zatražene pomoći, u više navrata uplatila ukupno 5.000 eura, a na njen zahtjev da joj vrati novac, to nije učinio uz izliku da mu je bankovni račun blokiran.

Žena je shvatila da je prevarena i cijeli slučaj prijavila policiji, koja trenutno provodi istragu. 

Prevara Samo je željela na koncert omiljenog pjevača, a na kraju završila u policijskoj postaji

Upozoravamo građane da budu oprezni pri komunikaciji na društvenim mrežama i stranicama za upoznavanje.

Podsjećamo da ne prihvaćate komunikaciju s osobama na društvenim mrežama za koje niste u mogućnosti provjeriti njihov identitet i postojanje, a posebno da ne vjerujete ovakvim ili sličnim obmanama putem društvenih mreža.

Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac iz bilo kojeg razloga, odustanite od takve komunikacije i ne uplaćujte novac.

Internetska prijevara Slavonka mislila da je pronašla ljubav, a na kraju ostala bez 60.000 eura

Ako posumnjate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj odmah prijavite policiji na broj 192!, upozoravaju još jednom iz policije.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti