Žena rodila u Tesli kojom je upravljao autopilot

Jedna stvar koja može olakšati porod u automobilu jest tehnologija koja može preuzeti kontrolu nad vozilom, dok se vozač može posvetiti rodilji.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 20.12.2021. / 16:10

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Hvala vam genijalni Teslini inženjeri na brilijantnom dizajnu autopilota, poručio je Muskovoj ekipi Keating Sherry iz Pennsylvanije, čija je žena Yiran u rujnu ove godine rodila na prednjem sjedištu njegove Tesle. Nakon što joj je puknuo vodenjak, požurili su u bolnici te se ona sklupčala na prednjem sjedištu automobila u bolovima, no put se odužio zbog prometnih gužvi.

Slika nije dostupna Veliki obrat u istrazi o nesreći u kojoj su poginule dvije osobe: Podaci iz Teslina automobila otkrili su pravu istinu

S obzirom na to da mu je žena bila u teškom stanju te joj je morao pomoći, dok je u isto vrijeme morao paziti na gust promet, Keatinga je spasio - autopilot. Nije teško zaključiti da zbog situacije pažnju nije mogao posvetiti prometu, drugim automobilima i pješacima te je upravljanje vozilom u potpunosti prepustio Teslinu softveru, a upalio je i sva četiri pokazivača smjera.

S jednom rukom držao je ženu za ruku, dok mu je druga bila na volanu. Naime, da bi autopilot bio aktivan, ruke moraju biti na volanu, iako se uz malo domišljatosti može prevariti softver i u potpunosti prepustiti kontrolu Tesli.

Slika nije dostupna Daleko od savršenog: Pogledajte kako se Teslin sustav potpuno autonomne vožnje ponaša na zahtjevnim gradskim ulicama

Tijekom vožnje, Yiran se razmišljala hoće li pokušati zadržati trudove ili tiskati, kako bi izdržala do bolnice. No beba više nije htjela čekati te je, dok su došli do bolnice, malena Maeve već stigla na ovaj svijet. Jedino što je još ostalo za napraviti bilo je rezanje pupčane vrpce, što je doktorica napravila na prednjem sjedištu Tesle. Iako u teškim uvjetima, porod je na kraju prošao bez problema, a male zasluge za to pripadaju i - Tesli.

Izvor: People

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti