Žene u svijetu pokera

Davno iza nas su vremena kada su svetom pokera dominirali samo muškarci, žene su dokazale da svojim vještinama mogu da pariraju bilo kojem igraču prve klase i da snaga, spol i godine nisu ni malo bitne kad je ova veoma popularna kartaška igra poker u pitanju.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 27.05.2014. / 12:33

Žene u svijetu pokera

Davno iza nas su vremena kada su svetom pokera dominirali samo muškarci, žene su dokazale da svojim vještinama mogu da pariraju bilo kojem igraču prve klase i da snaga, spol i godine nisu ni malo bitne kad je ova veoma popularna kartaška igra poker u pitanju.

Mi ćemo da se osvrnemo na samo neke od njih.                                                                                                      

Žene u svijetu pokera

FATIMA MOREIRA DE MELO rođena 04.07.1978 u Rotterdamu, Holandija, portugalskog podrijetla  nosilac je zlatne medalje s ljetnih olimpijskih igara u Pekingu 2008-me, igrajući hokej za reprezentaciju svoje zemlje. Proglašena je sportašem godine 2006. Studirala je pravo a ostvarila se i kao voditelj na lokalnoj i državnoj televiziji. U svijetu pokera Fatima se oprobala čisto rekreativno ali je ubrzo shvatila da igra odgovara njenom takmičarskom duhu. Najveće dostignuće u njenoj poker karijeri je osvojeno drugo mjesto na turniru u Britaniji a zarađena cifra je $ 95.750.

LIV BOEREE Rođena 18.07.1984 u Kentu, Engleska. Ova ljepotica iz Engleske s diplomom u astrofizici do sada je zaradila preko  2.000.000,00 dolara igrajući poker. Imala je uspješnu karijeru kao TV voditelj i model a u svijet pokera je ušla kao sudionik TV šoua u 2005-oj. Prva velika zarađena suma bila joj je 2008-me kada je pobijedila na europskom ženskom prvenstvu a pobjede i uspjesi nakon toga su se samo nizali.

2010-te Liv je sudjelovala na europskom poker turniru u Sorenu, Italija, tu je osvojila titulu i zaradila nevjerojatnih 1.698.300,00 dolara. Smatra se da je Liv jedna od najboljih Britanskih poker igračica.

Žene u svijetu pokera

VANESSA RUSSO Rođena 05.02.1983 Francusko-Američka državljanka u poker svijetu također poznata kao Lejdi Maverick, smatrana je jednom od najboljih poker igračica svih vremena. Zaradila je preko 3.000.000,00 dolara na turnirima.

Vanessa je bila vatreni zaljubljenik pokera još kao tinejdžerka  ali nije mogla da se isproba u kasinima zbog godina stoga se okušala u online pokeru ali to vrijeme je i iskoristila da usavrši svoju igru. Prvi put je profesionalno zaigrala 2006-te godine i već tada se plasirala među 80 najboljih. Pored pokera Vanessa je diplomirala ekonomiju i političke nauke na Duke univerzitetu a nakon toga je uspjela da završi i pravo.

Žene u svijetu pokera

VICTORIA COREN MITCHELL Rođena 18.08.1972, Hammersmith London. Victoria je pisac, TV voditelj i poker igrač. Piše tjedne kolumne za The Observer i The Guardian. Pokerom se bavila još kao tinejdžer a danas ga igra profesionalno kao član Poker Star Team Pro. Ona je ujedno i prva žena koja je osvojila prvu nagradu na FTP 2006-te. Zarađena suma na turnirima prelazi 2.400.000,00 dolara.

Žene u svijetu pokera

VANESSA SELBST Rođena 09.07.1984 Brooklyn, New York. Amerikanka hebrejskog podrijetla, školovala se na institutu za tehnologiju u Massachusetts ali se kasnije prebacila na Yale univerzitet gdje I sada studira pravo. U svijetu pokera poznata je kao V Selbst. Vanessa je profesionalni poker igrač i svrstava se među najplačnije poker igrače na svetu. Njena zarada je dosegla cifru od oko 9.000.000,00 dolara. Vanessa je momentalno rangirana kao osma na svetu od strane global poker indeksa.

Dakle ovo su samo neke od najuspješnijih žena koje su uspele da se ostvare u ovom svijetu u kojem su nekoć dominirali samo muškarci.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti