ZIP Master Class, Mario Aguilera: Želite li uspjeti, morate biti spremni rušiti granice

Imate predivnu zemlju. Hrvatska može uspjeti, istaknuo je Augilera.

Martina Čizmić | 16.11.2017. / 16:14

Mario Aguilera (Foto: ZIP) (Foto: ZIP)

Mario Aguilera poduzetnik i osnivač tvrtke Tespack, održao je zanimljivo i edukativno predavanje u sklopu projekta “Master Class” Zagrebačkog inkubatora poduzetništva.

Aguilera je tijekom predavanja predstavio svoj poduzetnički put, od Bolivije do Finske i podijelio s okupljenima neke "tajne" koje čine uspješnog poduzetnika.

Tako je na samom početku zamolio okupljene da se međusobno predstave i predstave svoj posao unutar deset sekundi koliko je inače potrebno da bi se zainteresirao investitor.

Otkrio je i zanimjive podatke iz svog života. Naime, Aguilera, porijeklom iz Bolivije, svoje je adolescentske godine proveo u bolivijskoj vojsci gdje je sudjelovao u dva rata, a svojim primjerom poslužio se kako bi pokazao da se bilo tko u bilo kojoj situaciji može usmjeriti u poduzetništvo, osobni razvoj i brigu o društvu.

Imate predivnu zemlju. Hrvatska može uspjeti, istaknuo je Augilera.

Vođen osobnim iskustvom, opisao je procese razvoja poslovanja od ideje do realizacije, proces internacionalizacije i onaj koji se publici pokazao najinteresantnijim - proces investicije.

Biti uspješan je stanje uma. Da bi bio uspješan u poslu, moraš djelovati uspješno svaki dan, poručio je okupljenima Aguilera.

Istaknuo je kako u granice u poslovanju stvaraju sami ljudi.

Morate ukloniti granice, jer one postoje samo zato što mi prihvaćamo da one postoje, dodao je Aguilera i istaknuo kako uvijek treba razmišljati izvan granica grada, zemlje ili kontinenta na kojem se radi.

Da bi netko uspio, treba rušiti granice, raditi, imati viziju i ono najvažnije - znati kad pokrenuti kompaniju, otkrio je Aguilera i podijelio nekoliko zanimljivih savjeta poput onoga da uspješni poduzetnici moraju moći pričati o svom proizvodu kao da je najbolji na svijetu, ali i znati kad ga prestati hvaliti.

Na kraju se kao najvažnija poruka predavanja iskristalizirala ona da je najvažnije biti sretan u poslu kojim se bavimo.

I u ovoj sezoni Master Classa partner je HAMAG-BICRO - Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i investicije, koja putem Europske poduzetničke mreže EEN financira dolazak predavača.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti