Domaći znanstvenik objasnio kako to da je medicinska oprema još 2018. nosila oznaku COVID-19: ''Kad nešto jako želiš pronaći, vidiš to i tamo gdje toga nema''

Znanstvenik Saša Ceci odgovorio je na navode da se već prije nekoliko godina ''znalo'' za pandemiju koronavirusa, pa se iz jedne od baza podataka Svjetske banke vidi da je dio medicinske opreme iz 2018. godine označen oznakom ''COVID-19''.

V. P. | 07.09.2020. / 18:25

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Hrvatski znanstvenik Saša Ceci komentirao je podatke Svjetske banke koji pokazuju da je dio medicinske opreme još 2018. godine označen oznakom ''COVID-19''.

Naime, u travnju ove godine donesena je odluka da se sva medicinska oprema koja je trenutačno na tržištu (ova od 2017. godine), a može biti korištena u dijagnostici (kitovi i kemikalije za testiranja) ili tretmanu (respiratori) COVID-19 označe upravo oznakom - COVID-19. Ay Caramba!, objasnio je te navode Ceci.

Draga Ivana, kad čovjek nešto jako želi pronaći, on to vidi i tamo gdje toga nema. U znanosti je to normalan i čest...

Posted by Sasa Ceci on Monday, September 7, 2020

Znanstvenik se oglasio nakon što je na društvenim mrežama jedna građanka objavila podatke Svjetske banke i zapitala se kako je moguće da je već 2017. godine medicinska oprema imala oznaku ''COVID-19''. 

Kad čovjek nešto jako želi pronaći, on to vidi i tamo gdje toga nema. U znanosti je to normalan i čest slučaj jer su i znanstvenici ljudi. Zato znanstveni članci i idu na peer review. Ne da se vidi jesu li pogrešni. To nitko od tih recenzenata, peer reviewera ne može znati. Idu zato da drugi znanstvenici provjere je li autor vidio nešto čega zapravo nema, poručio je Ceci.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti