Stvari se mijenjaju brzo, ali postepeno i vjerojatno danas nismo svjesni da živimo onu budućnost koju prije 7-8 godina nismo mogli ni zamisliti. Gledajući stolna računala, ona su u posljednjih nekoliko godina postala brža, bolja, jača, dizajnerski ušminkana...

Računala su pravi 'top', ali što je sa 'deskom'? Stolovi na kojima držimo svoja stolna računala ostali su nepromijenjeni, drveni, plastični ili metalni. Stoje tamo gdje ih stavimo i ne rade ništa. To nije u redu! I oni moraju pratiti trendove.

Tvrtka EXOpc objavila je video u kojem predstavlja svoj proizvod EXOdesk, stol za računala koji izgleda kao daleka, ali zapravo je naša bliska budućnost.

Budućnost košta 1.299 dolara

Stol je zapravo 'tabletop' računalo, slično Microsoftovom Surface-u. Uređaj je stol kojem gornja ploha služi kao zaslon, čime se omogućuje jednostavna interakcija s digitalnim sadržajima putem prirodnih gesta i dodira različitih predmeta.

EXOdesk bi se na tržištu trebao pojaviti tokom 2012. godine, a Mashable navodi kako će njegova cijena biti 1.299 dolara, što je prilično jeftino u usporedbi sa Surface-om 2.0 čija je cijena, za naše prilike vrtoglavih 8.900 dolara.

Ovo izgleda nevjerojatno dobro!

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju