Zuckerberg otvara prvu Metinu trgovinu u SAD-u

Meta želi demistificirati koncept metaversa i u svojoj trgovini upoznati ljude sa svojim hardverom i njegovim mogućnostima.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 27.04.2022. / 07:52

Metina trgovina (Foto: Meta)

Pred Markom Zuckerbergom i Metom dug je i zahtjevan posao razvoja i populariziranja svog metaversa za kojeg se nadaju da će u budućnosti privući stotine milijuna ili milijarde ljudi koji će u njemu trošiti veliki novac. Ovaj tjedan Zuckerberg je najavio još jedan korak u tom smjeru - otvaranje prve Metine trgovine u kojoj će korisnici moći isprobati i kupiti njihove proizvode te se bolje upoznati s postojećim hardverom koji je potreban za pristup metasvemiru.

Slika nije dostupna Korisnici Zuckerbergova metaversa moći će prodavati virtualne proizvode

Osim VR naočala Quest VR, u trgovini će biti dostupni i drugi Metini proizvodi - pametni ekran Portal te naočale koje su razvili u suradni s Ray-Banom. Također, najavljena je i nova online trgovina koja bi kupcima trebala omogućiti još bolje iskustvo kupovine putem interneta.

Svoju prvu trgovinu Meta će otvoriti 9. svibnja u kalifornijskom gradu Burlingameu, a razlog zašto su odabrali baš to mjesto jest blizina sjedišta njihova Reality Labsa te vjeruju kako će tako moći bolje proučiti reakcije i način interakcije kupaca s postojećim proizvodima. Naravno, nakon te trgovine u planu je otvaranje novih trgovina u drugim dijelovima SAD-a, a naknadno vjerojatno i svijeta.

“Naš cilj s Meta Storeom jest ljudima pokazati što je danas moguće s našim proizvodima te im pokazati kako će izgledati budućnost jednom kada oživi metaverse - i nadamo se demistificirati taj koncept u tom procesu”, objavili su iz kompanije.

Slika nije dostupna Bivši direktor Nintenda brutalno iskren: "Meta sama po sebi nije inovativna kompanija. Njihov metasvemir neće uspjeti"

Koliko Zuckerberg vjeruje u metaverse kao budućnost svoje kompanije, ali i kao neku vrstu interneta nove generacije najbolje pokazuje činjenica da je prošle godine promijenio ime kompanije iz Facebooka u Metu, kao i da je odjel u kojem se razvija hardver i softver metasvemira narastao na 18 tisuća ljudi, a njegovi godišnji troškovi iznose čak oko 10 milijardi dolara.

Izvor: 9to5Mac
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti