Zuckerberg priznao veliku grešku koju je napravio s Facebookom i Instagramom

Promjena je stigla s TikTokom - korisnici više ne žele da im se samo prikazuje sadržaj osoba koje prate, već samo najbolji i najzabavniji sadržaj.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 14.10.2022. / 10:41

Palac dolje (Foto: Getty images)

Poznato je kako je u posljednje vrijeme Facebook u velikim problemima, što možemo vidjeti po padu broja korisnika, ali i situaciji na burzi na kojoj su izgubili stotine milijardi dolara ove godine. U jednom nedavnom intervjuu, Mark Zuckerberg objasnio je u čemu bi mogao biti uzrok tih problema te je priznao i svoju grešku vezano uz strategiju kompanije.

Mark Zuckerberg Poziv na buđenje iz meta noćne more? Zuckerberg je ove godine izgubio više od 70 milijardi dolara

Prije nekoliko godina, naime, Zuckerberg je bio uvjeren kako korisnici žele da Facebook postane što osobnija platforma, odnosno da se na njihovim feedovima pojavljuje sadržaj koji objavljuju njihovi prijatelji i rodbina. Danas je očito, što je i sam priznao, da je bio u potpunosti u krivu.

Pokazalo se da korisnici žele najbolji i najkvalitetniji sadržaj te da nije važno tko objavljuje taj sadržaj. To su na vrijeme prepoznali u TikToku, zbog čega je popularnost ove mreže u konstantnom porastu, dok korisnici polako napuštaju Facebook. Iako je Meta na Instagramu pokušala promijeniti algoritam kako bi bio sličniji TikToku, korisnici nisu bili oduševljeni jer ne žele da ta mreža postane samo kopija TikToka.

Zuckerberg kaže kako se na početku TikTok nije uklopio u njegov “obrazac društvenih stvari” te mu se više činilo da je to kraća verzija YouTubea. Danas kaže kako je važno da i Meta napravi algoritam koji će korisnicima preporučivati različit zabavan sadržaj, no za razliku od TikToka, ne želi se fokusirati samo na videozapise, već i na fotografije i tekstualne zapise.

Mark Zuckerberg (Foto: AFP) Nove kritike na račun šefa Facebooka: “Bogatstvo mu je udarilo u glavu”

Ponekad želim gledati samo videozapise, ali često samo želim najbolje stvari, objasnio je u intervjuu za Stratechery.

Izvor: CNBC

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti