Nove kritike na račun šefa Facebooka: “Bogatstvo mu je udarilo u glavu”

Zuckerberga je napustila Sherly Sandberg, kao i dio starijih mentora, a okružio se mlađim ljudima koji ga ne kritiziraju i ponašaju se kao njegovi sljedbenici.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 14.09.2022. / 09:32

Mark Zuckerberg (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Prvih devet mjeseci ove godine nisu bili dobri za Metu. Tržišna vrijednost kompanije koja je prošle godine na kratko premašila bilijun dolara, sada je pala na nešto iznad 400 milijardi, a već smo pisali o prvom kvartalnom padu aktivnog broja korisnika, kao i o neuspjesima njihova metaversa.

Mark Zuckerberg Metin chatbot izvrijeđao šefa: Smatra da je Zuckerberg loš i jeziv čovjek

Krivicu za to dijelom snosi i Mark Zuckerberg. O šefu Mete i njegovim liderskim osobinama u nedavnom intervjuu za Yahoo Finance govorio je bivši izvršni direktor tvrtke Medtronic Bill George koji je, kao i Zuckerberg, jedno vrijeme proveo na Harvardu. George proučava lidere velikih tvrtki te je nedavno sa Zachom Claytonom objavio i knjigu o liderstvu “True North: Emerging Leader Edition".

Za osnivača i prvog čovjeka Facebooka, odnosno Mete on nema previše dobrih riječi te smatra da kao lider zaslužuje palac dolje. Kaže kako se Zuckerberg riješio starog tima i nekih starijih mentora kojima je ranije bio okružen, a sidro iz kompanije digla je i njegova dugogodišnja desna ruka Sheryl Sandberg.

Umjesto njih i njihova iskustva uz koje bi Zuckerberg sigurno i sam napredovao kao lider, ali uz koje bi napredovala i sama kompanija, on se okružio “ulizicama” na koje više gleda kao na njegove sljedbenike, nego osobe koje bi mogle kritički gledati prema njegovom poslu. Također, smatra i da je postao žrtva opasnosti jurnjave za novcem, kao i mogućnosti da postane najbogatiji čovjek na svijetu.

Zuckerberg u metaversu Korisnici trolaju Zuckerberga zbog objave na Facebooku: Zar ovako izgleda njegov futuristički svijet?

Mislim da mu se bogatstvo obilo o glavu, komentirao je George. To bogatstvo koje je u najboljim danima Mete iznosilo više od 100 milijardi dolara, danas je palo na 60-ak milijardi.

Izvor: Yahoo Finance

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti