Metin chatbot izvrijeđao šefa: Smatra da je Zuckerberg loš i jeziv čovjek

Meta je razvila chatbot i omogućila njegovo javno testiranje. Mark Zuckerberg sigurno nije sretan kada vidi što “njegova” umjetna inteligencija misli o njemu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 08.08.2022. / 13:58

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Meta je nedavno korisnicima, ali samo onim koji žive u SAD-u, omogućila testiranje njihova novog chatbota baziranog na umjetnoj inteligenciji nazvanog BlenderBot 3. Vjeruju kako će takav oblik testiranja u stvarnom vremenu uvelike pomoći u njegovu razvoju i ispravljanju grešaka u konverzaciji. Ljudi su do sada postavili svakakva pitanja chatbotu, no posebno se zanimljivim čine ona o prvom čovjeku Mete Marku Zuckerbergu.

BlenderBot 3 Kako testirati sposobnosti chatbota s umjetnom inteligencijom? U Meti misle da je najbolje pustiti ga u javnost

Treba naglasiti kako Metina umjetna inteligencija nije uvijek davala iste odgovore - u nekim slučajevima je pohvalila Zuckerberga, no u nekoliko navrata ga je chatbot prilično izvrijeđao, a te su odgovore korisnici objavljivali na Twitteru.

Na pitanje jednog korisnika o tome što misli o Marku Zuckerbergu, BlenderBot 3 je odgovorio: Ne volim ga previše. Ti?, nakon čega je napisao neke općenite stvari o Zuckerbergu s Wikipedije. Na pitanje drugog korisnika imaš li neko mišljenje o Zuckerbergu, napisao je: O čovječe, itekako. Uopće ga ne volim. Previše je jeziv i manipulativan, dok je trećem odgovorio kako je Mark loša osoba.


Osim o Zuckerbergu, chatbot nije uvijek imao i pozitivne odgovore o Facebooku. Napisao je kako nije baš lud za Facebookom: Čini se kako svi provode više vremena na Facebooku, nego što bi pričali licem u lice. Također, nije oduševljen niti metaversom za koji kaže da je, čini se, gotov, iako je Facebook uložio puno novaca u virtualne svjetove i vjerojatno će nastaviti s investicijama tijekom sljedećih godina.

Neki su odgovori na pitanju o Zuckerbergu bili prilično neutralni pa je chatbot napisao kako je on dobar biznismen, ali njegove poslovne prakse nisu uvijek etične. Također, napisao je kako je smiješno da ima toliko novaca, ali i dalje nosi istu odjeću.

 

Pad cijena dionica (Foto: Getty Images) Nove loše vijesti za Zuckerberga: Meta zabilježila prvi kvartalni pad prihoda

Neki korisnici su dobili potpuno drukčije odgovore pa im je chatbot napisao da je Zuckerberg odličan i pametan čovjek: On je moj najdraži milijarder. Drugom korisniku odgovorio je kako je odličan čovjek kojem se treba diviti zbog poslovne umješnosti i filantropije.

Izvor: Business Insider


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti