Zuckerberg za jesen priprema veliki novitet na Facebooku

Korisnicima Facebooka uskoro bi trebala postati dostupna nova kategorija u kojoj će se nalaziti vijesti nekih velikih i poznatih globalnih medija.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.08.2019. / 14:51

Mark Zuckerberg (Foto: AFP)

Facebook bi za nekoliko mjeseci trebao dobiti još jednu novu kategoriju unutar mobilne aplikacije u kojoj će se prikazivati vijesti i novosti nekih velikih medija. Trenutačno nema previše detalja u vezi s kategorijom "News", no iz Zuckerbergove kompanije potvrdili su da rade na tom novitetu, dok na internetu možemo pročitati da su trenutačno u tijeku pregovori s predstavnicima nekih poznatih medija poput ABC Newsa, Bloomberga, The Washington Posta i drugih o sadržaju koji bi se trebao prikazivati unutar te kategorije.

Facebook vas prati (Foto: Getty Images) Imate osjećaj da vas Facebook stalno prati? Napokon je otkriven krivac za to

Nije poznato je li koji od medija pristao na Zuckerbergov prijedlog prema kojem bi im Facebook plaćao tri milijuna dolara za prikaz sadržaja, no pregovori i dalje traje te bi više detalja trebali saznati tijekom sljedećih mjeseci. Jedan od razloga zbog kojih Facebook želi posebnu kategoriju u kojoj će se korisnici imati pristup vjerodostojnim medijima jest borba protiv lažnih vijesti koje su jedan od velikih problema ne samo Fejsa već i drugih društvenih mreža i interneta općenito.

Ovisnost o telefonima (Foto: Thinkstock) Novi zakon mogao bi radikalno promijeniti Facebook, Instagram, YouTube i druge mreže

Unutar nove kategorije vijesti ne bi se trebali prikazivati cijeli članci, već samo naslovi ili kratki opisi tih članaka te poveznice na internetske stranice ili mobilne aplikacije medija na kojima su ti članci objavljeni. Zuckerberg je svjestan da velike medijske kuće vjerojatno ne bi pristale na to da se njihov sadržaj prikazuje direktno na Facebooku jer bi time izgubile dio posjetitelja na svojim portalima, što bi se odrazilo na gubitak (oglašivačkog) novca.

Izvor: CNN

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti