Zvjezdarnica Višnjan kroz crowdfunding kampanju prikuplja sredstva za edukaciju novih generacija znanstvenika

Iz Višnjana pozivaju sve da sudjeluju - ako ne uplatom, onda dijeljenjem informacija o samoj crowdfunding kampanji.

Martina Čizmić | 09.12.2020. / 17:12

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Najpoznatija hrvatska zvjezdarnica, Višnjan, godinama organizira edukativne programe kroz koje su prošle stotine djece. Neki od njih upravo su se na tim radionicama i edukacijama upoznali s astronomijom i istraživanjem svemira te zavoljeli znanost.

No, pandemija COVID-19, ove je godine zaustavila sve programe pa je Zvjezdarnica Višnjan većinu vremena bila tiha i prazna. Kako bi to promijenili i pripremili se za sljedeću (nadamo se bolju) godinu, Astronomsko društvo Višnjan pokrenulo je crowdfunding kampanju kojom žele prikupiti novac za dvije bitne stvari potrebne za edukaciju novih generacija mladih znanstvenika - geodetsku kupolu i bungalove za smještaj sudionika edukacije, za što im je potrebno 635 tisuća kuna.

Kako sami ističu na platformi Croinvest.eu, iznos od 635.000 kn planiramo skupljati ​od 1. do 31. prosinca 2020. godine ​i sigurni smo da ćemo u tome uspjeti. Do sada su se brojni građani, poduzetnici i anonimni dobročinitelji uspješno uključivali u slične projekte, i vjerujemo da podrška neće izostati ni sada u 2020. godini, kad je znanost, kritičko razmišljanje i znanje budućih generacija posebno na udaru.

Donirati mogu svi i to veoma jednostavno. Dovoljno je odabrati iznos koji se želi donirati (a za koji se mogu dobiti određeni "pokloni), upisati tražene podatke, odabrati željeni način plaćanja (kartice, internetsko bankarstvo, opća uplatnica ili kriptovaluta) i odraditi uplatu.

Iz Višnjana pozivaju sve da sudjeluju - ako ne uplatom, onda dijeljenjem informacija o samoj crowdfunding kampanji u kojoj je do sad sudjelovalo nešto manje od 500 ulagača koji su uplatili gotovo 169 tisuća kuna. Kako je do kraja kampanje ostalo 21 dan, sigurni smo da će Zvjezdarnica u Višnjanu uspjeti prikupiti željena sredstva i tako osigurati novim generacijama budućih znanstvenika da otkriju znanost i astronomiju.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti