Amazon predstavio fitness-narukvicu Halo: Nema ekrana, ali dolazi s dvije opcije koje dosad nismo vidjeli na sličnim uređajima

Cijena samog uređaja iznosi 100 dolara, a za sve opcije potrebno je Amazonu plaćati mjesečnu pretplatu od 4 dolara.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 28.08.2020. / 12:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Amazon je jučer predstavio narukvicu za praćenje aktivnosti i zdravlja Halo te istoimeni pretplatnički servis koji će analizirati brojne podatke koje senzori prikupe i korisnike obavještavati o njihovim aktivnostima. Za razliku od konkurentskih uređaja i servisa, analizirat će i ton glasa, kao i postotak tjelesne masnoće. Od većine sličnih uređaja razlikuje se po tome što nema ekrana - iz Amazona kažu kako s njihovom narukvicom korisnici neće biti stalno prekidani s brojnim obavijestima s pametnih telefona, već je ona fokusirana isključivo na zdravlje i fitness, kako bi se korisnici mogli fokusirati na svoj život.

Slika nije dostupna Fitbit je predstavio pametni sat koji ima ono što Appleov Watch (još) nema

Halo nema podrške za Wi-Fi ni GPS, već se s telefonom povezuje samo putem Bluetootha te dolazi s brojnim ugrađenim senzorima zahvaljujući kojima može pratiti rad srca, temperaturu, kvalitetu i kvantitetu spavanja i sna (te korisnike na temelju tih podataka savjetovati kako što bolje spavati) te s posebnom tipkom s kojom se može aktivirati slušanje glasa. Također, dolazi i s različitim "izazovima" s kojima se korisnike potiče na zdraviji život, više kretanja, vježbanja, meditacije itd.

Iako narukvica sluša što korisnici govore (samo onda kada joj oni to dopuste), ona nema podrške za Alexu, već vas prisluškuje kako bi umjetna inteligencija mogla prepoznati emocije u vašem glasu (jeste li raspoloženi, depresivni, tužni itd.). Druga opcija koja nije uobičajena na sličnim uređajima jest izračun postotka tjelesne masnoće. Potrebno je prvo fotografirati svoje tijelo s kamerom pametnog telefona iz nekoliko kutova, nakon čega će Amazonov softver napraviti 3D prikaz vašeg tijela i analizirati postotak tjelesne masnoće. Iz te kompanije kažu kako je upravo postotak tjelesne masnoće važniji indikator za zdravlje u odnosu na težinu ili indeks tjelesne mase.

Slika nije dostupna Amazonovi planovi za "osvajanje" neba užasavaju astronome

Iz Amazona kažu kako su veliku pažnju posvetili privatnosti, pa tako nitko neće slušati razgovore korisnika (glas će se analizirati na pametnom telefonu, ne na serverima), dok će se fotografije tijela poslati na Amazonove servere kako bi se napravio 3D model, no izbrisat će se nakon 12 sati sa servera. Sam uređaj ima tipku s kojom se jednostavno može isključiti mikrofon kako vas Halo ne bi slušao ako ne želite.

Cijena samog uređaja iznosi 100 dolara, dok će za pristup svim podacima, analizama i savjetima koje omogućuju senzori i Amazonova AI biti potrebno plaćati i dodatnih 3,99 dolara mjesečno.

Izvor: Engadget
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti