Apple priprema model iPhonea SE s većim ekranom i podrškom za 5G

U posljednje vrijeme mrežom kruže različite glasine oko jeftinijih Appleovih telefona iz serije SE - gotovo je sigurno da pripremaju model s većim ekranom, no nije poznato kada.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 27.10.2021. / 15:40

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Tijekom posljednjih nekoliko mjeseci mrežom su kružile brojne glasine o nadolazećoj verziji jeftinijeg iPhonea iz serije SE. Spominjao se veći ekran, podrška za 5G, bolja kamera/kamere i slično, no pitanje je kada će se takav uređaj pojaviti na tržištu.

Slika nije dostupna Zbog nestašice čipova Apple smanjuje proizvodnju iPhonea 13

Naime, posljednje glasine koje su tehnološki mediji objavili ovaj tjedan govore kako novi telefon iz serije SE možemo očekivati u proljeće sljedeće godine, no on ne bi trebao donijeti neke spektakularne opcije. Ono što bi trebao donijeti jest podrška za 5G i najnoviji Appleov hardver, dok bi ostale opcije trebale ostati manje-više iste. Dakle, dijagonala ekrana trebala bi ostati 4,7 inča, a Apple neće previše mijenjati niti oko dizajna koji će i dalje ostati baziran na starom modelu iPhone 8.

Među inim, možemo očekivati Home tipku ispod ekrana, kameru smještenu u gornjem dijelu ekrana (ne u notchu kao na svim novijim modelima) te jednu kameru sa stražnje strane telefona. Usprkos zastarjelom dizajnu i jednoj kameri, mnogima će vrhunski hardver i podrška za 5G (naravno, ne treba zanemariti niti da je riječ o najjeftinijem iPhoneu) biti dovoljni da ih taj model privuče.

Što se modela s većim ekranom tiče, ovotjedne glasine kažu da ga možemo očekivati tek - 2024. godine. Taj bi model SE-a trebao imati ekran dijagonale između 5,7 i 6,1 inča te, umjesto notcha, vjerojatno rupicu u zaslonu u kojem bi bila smještena kamera za snimanje selfija.

Slika nije dostupna Cook ne želi da korisnici iPhonea beskonačno i besmisleno skrolaju po svojim telefonima

Ipak, podsjetimo kako su se nedavno pojavile malo drukčije glasine - prema njima bi model koji Apple sprema za sljedeću godinu bio baziran na telefonu iPhone XR, što znači i ekran od 6,1 inča. Iako su glasine koje dolaze iz različitih izvora kontradiktorne, u objema se spominje model iz serije SE koji ima 6,1-inčni ekran pa je samo pitanje hoće li ga Apple predstaviti već sljedeće godine ili tek 2024. godine.

Izvor: Tech Radar
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti