Iz UN-ova programa za hranu uputili poziv Musku i Bezosu: “Istupite sada jer svijet vas treba”

Na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu izvršni direktor UN-ove svjetske agencije za hranu ponovno je uputio poziv bogatašima da pomognu u rješavanju problema gladi u svijetu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 26.05.2022. / 12:38

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Prošle godine David Beasley iz UN-ova svjetskog programa za hranu pozvao je bogataše poput Elona Muska da pomognu u smanjenju problema gladi u svijetu. Uslijedila je konverzacija putem Twittera u kojoj ga je Musk upitao kako bi njegovih 6 milijardi dolara moglo riješiti problem gladi u svijetu, a Beasley mu je objasnio način na koji bi njegov novac mogao pomoći.

Slika nije dostupna Musk: "Ako UN objasni kako dva posto mog bogatstva rješava problem gladi u svijetu, odmah prodajem dionice Tesle"

Nakon toga Musk se po tom pitanju nije oglašavao, no podaci američke Komisije za vrijednosnice i burzu pokazali su kako je, samo nekoliko dana nakon razgovora putem Twittera s prvim čovjekom programa za hranu prodao Tesline dionice u vrijednosti čak 5,7 milijardi dolara i donirao ih.

Tada nije objavljeno kome je novac doniran, a iako su mnogi mislili da je sjeo na račun UN-ova programa za hranu, pokazalo se da ti podaci nisu bili točni. Naime, kako je u razgovoru s novinarima tijekom Svjetskog ekonomskog foruma koji se održava u Davosu rekao Beasley, njegova organizacija još nije vidjela Muskov novac.

Slika nije dostupna Najbogatiji ljudi svijeta dolaze iz IT sektora, a u 2021. zaradili su dodatnih 402 milijarde dolara

Posjet forumu Beasley je iskoristio kako bi ponovno poslao poziv najbogatijim ljudima na svijetu poput Elona Muska i Jeffa Bezosa da doniraju mali dio svog bogatstva i pomognu im u smanjenju gladi u svijetu. Svijet je sada u velikoj nevolji. Istupite sada jer svijet vas treba, poručio je bogatašima izvršni direktor ove organizacije.

Novinari Business Insidera kontaktirali su Elona Muska i Jeffa Bezosa, no oni im nisu odgovorili na komentar.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti