Elon Musk u studenom prošle godine donirao je 5,7 milijardi dolara

Musk se službeno nije očitovao o donacijama, no mediji prenose kako je najvjerojatnije riječ o novcu namijenjenom borbi protiv gladi u svijetu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 15.02.2022. / 16:32

Elon Musk (Foto: AFP)
Elon Musk (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Krajem prošle godine direktor UN-ova programa za hranu (WFP) David Beasley u jednom je intervjuu rekao kako bi, sa samo dva posto bogatstva Elona Muska, mogli spasiti živote čak 42 milijuna ljudi. S obzirom na to da je Musk najbogatiji čovjek na svijetu, dva posto njegova bogatstva velika je cifra te je tada iznosilo oko 6 milijardi dolara.

Slika nije dostupna Musk predložio da proda 10% dionica Tesle kako bi platio porez, prepustio odluku tviterašima putem ankete: "Držat ću se rezultata"

Prvi čovjek Tesle reagirao je na te njegove riječi te je putem Twittera napisao kako će odmah prodati Tesline dionice ako mu iz WFP-a objasne kako će njegovih 6 milijardi dolara riješiti problem gladi u svijetu. Sredinom studenog Beasley je objavio detaljan plan u kojem je pojasnio kako bi novac mogao pomoći potrebitim ljudima.

Oko teme Muska i gladi u svijetu više se u javnosti nije puno govorilo, no čini se kako je najbogatiji čovjek na svijetu zaista odlučio pomoći ovom programu za hranu i spasiti milijune ljudi. On se oko toga nikada nije oglasio, niti su to spomenuli iz WFP-a, no prema podacima američke Komisije za vrijednosnice i burzu, Musk je tijekom studenog prošle godine prodao Tesline dionice u vrijednosti 5,7 milijardi dolara i taj je novac donirao.

Prva donacija uplaćena je samo tri dana nakon što je Beasley objasnio kako njegov novac može pomoći u borbi protiv gladi u svijetu, što također sugerira gdje je završio Muskov novac. Novinari su kontaktirali WFP, no iz te organizacije nisu htjeli potvrditi navode o donacijama šefa Tesle jer je to njihova politika - o donacijama mogu govoriti samo oni koji su novac uistinu i donirali.

Slika nije dostupna Musk poručio McDonald'su: "Pojest ću Happy Meal na TV-u ako prihvatite Dogecoin"

Treba naglasiti kako Musk ima i vlastitu dobrotvornu organizaciju Musk Foundation s kojom donira novac za stipendije i podržava istraživanja na područjima obnovljive energije, istraživanja svemira, pedijatrije, znanosti, inženjerstva, AI itd. te ne treba isključiti mogućnost kako je njegov novac možda završio i na računu njegove organizacije.

Izvor: Mashable
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti