Musk objavio anketu i pitao tviteraše žele li da Tesla prihvati njegovu omiljenu kriptovalutu, odgovor je više nego jasan

Tržište kriptovaluta trenutačno je u padu, no šef Tesle i SpaceX-a Elon Musk pokušava držati raspravu o dogecoinu vrlo živahnom. Naime, napravio je zanimljivu anketu vezanu za tu kriptovalutu.

Branimir Vorša | 11.05.2021. / 14:07

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ako je ijedna kriptovaluta zapravo vrijedna epiteta čiste šale, onda je to dogecoin. A američki milijarder Elon Musk njezin je najveći zagovaratelj i promotor. Njegov SpaceX objavio je da iduće godine šalju satelit nazvan DOGE-1 na Mjesec te da će ta misija biti plaćena upravo navedenom kriptovalutom.

Ipak, svaki put kad bi Musk objavio na Twitteru bilo što vezano za dogecoin, ta bi kriptovaluta doživjela porast vrijednosti na burzama kriptovaluta. Čini se da Musk želi da dogecoin nastavi rasti i dosegne Mjesec (gledano iz perspektive porasta vrijednosti te kriptovalute).

Stoga ne iznenađuje što je Musk napravio anketu na Twitteru s jednostavnim pitanjem.

Želite li da Tesla podrži doge?, upitao je tviteraše Musk. Nije dugo trebao čekati, 77 posto od oko milijun i 240 tisuća tviteraša koji su odgovorili na anketu odgovorilo potvrdno.

Tesla je već prihvatila bitcoin kao platežno sredstvo za svoje proizvode, što je rezultiralo ogromnim rastom cijene najjače kriptovalute početkom godine.

Izvor: Yahoo Finance

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti