Nakon više od 10 godina čekanja: Alienware lansirao prvo prijenosno računalo temeljeno na AMD-u+

Dell je za gamere pripremio zanimljive hardverske novosti.

Martina Čizmić | 18.04.2021. / 08:25

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ka je Alienware predstavio posljednje računalo temeljeno na AMD-u, svijetom su žarile i palile videoigre poput Halo 3, The Orange Box, World of Warcraft: The Burning Crusade i Call of Duty: Modern Warfare. U međuvremenu te su igre doživjele neka nova izdanja, a Alienware je šutio.

Tijekom 14 godina industrija videoigara se strelovito razvila i počela pružati doživljaj igranja koji je nekoć bio nezamisliv, što naravno prate i sve bolje performanse. 

Stoga je došlo vrijeme za novu zvijer iz Alienwarea. Novi m15 objedinjuje vrhunske tehnologije i nove značajke dizajna, u kombinaciji s najbržim Alienware zaslonom od 15 inča. Igrači mogu odabrati QHD 240Hz ili FHD 360Hz ploče, kako bi osigurali maksimalno glatke pokrete u igri. Sve ove vizualne prednosti pokreću tehnologije visokih performansi za koje se brine  AMD Ryzen 5000 H-serija mobilnih procesora i NVIDIA GeForce RTX prijenosni grafički procesori serije 30 i DDR4 memorija od 3200 MHz.

Alienware m15 Ryzen Edition R5 će u SAD-u biti dostupan od 20. travnja i s različitim konfiguracijama na izbor, a više informacija o dostupnosti i cijenama na hrvatskom tržištu još čekamo. 

Osim novog Alienware prijenosnog računala, Dell je predstavio i novi 15-inčni Dell G15 Ryzen Edition s dvostranim zaslonom uskih okvira koji koristi vodenu boju s niskim VOC-om. Iznutra je novi G15 opremljen toplinskim dizajnom nadahnutim Alienwareom, kako bi se maksimalizirao protok zraka za optimalno hlađenje i odvođenje topline. Kompletna preobrazba u potpunosti je opremljena značajkama spremnim za igru, pa tako dolazi s procesorima AMD Ryzen 5000 serije, NVIDIA GeForce RTX 30 serijom prijenosnih GPU-a i 3200Mhz DDR4 memorijom koju korisnik može nadograditi. 

Također predstavljena su i četiri nova Dell Gaming monitora sa sposobnostima razvijenim za multiplayer pucačine, koje zahtijevaju visoku frekvenciju sličica u sekundi, ali i široke open-world RPG-eve te eksplozivne trkaće igre.

Dell 25 Gaming Monitor (S2522HG) s brzinom osvježenja od 240Hz i vremenom reakcije od 1ms, idealan je za kompetitivne gejmere, jer uz Fast IPS tehnologiju, ovaj monitor pruža konzistentnost i jasnoću neovisno o kutu gledanja. 

Tu su i tri nova zakrivljena VA gaming monitora, dostupna sa zaslonima od 27, 32 i 34 inča, a od kojih svi podržavaju AMD FreeSync Premium ili Premium Pro tehnologiju.

Sva četiri nova zaslona podržavaju izlaz s promjenjivom brzinom osvježavanja (VRR) za igraće konzole.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti