Objavljeni prvi videozapisi nadolazećih top-modela Samsungovih telefona

Nova generacija Galaxyja S21 trebala bi imati tri modela - S21 s ekranom dijagonale 6,2 inča, 6,7-inčni Galaxy S21+ te najveći i najjači model Galaxy S21 Ultra.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.12.2020. / 15:08

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Samsung bi već sljedeći mjesec trebao predstaviti novu generaciju svoje najpopularnije serije pametnih telefona - Galaxy S. S obzirom na to da su ove godine predstavljeni modeli iz serije S20, mrežom su kružile različite informacije oko imena modela za sljedeću godinu - spominjala se serija S30, no posljednji neslužbeni podaci govore da će to biti S21. Nakon brojnih glasina o imenu i opcijama novih telefona, ovaj tjedan objavljeni su i prvi videozapisi serije S21, a riječ je o, čini se, službenim najavnim videozapisima za sva tri modela koja će Samsung predstaviti te su na njima prikazane kamere.

Slika nije dostupna Samsung za 2021. priprema čak tri savitljiva telefona, uključujući i jedan jeftiniji model

Galaxy S21 5G i S21+ trebali bi imati iste kamere - glavnu i širokokutnu rezolucije 12MP te telefoto kameru rezolucije 64 MP. Model Ultra imat će više kamera te glavnu kameru više rezolucije (108 MP). Zanimljivo, možemo očekivati dvije telefoto kamere (s trostrukim i deseterostrukim zumom), 12 MP širokokutnu kameru te ToF senzor.

Pored informacija o kamerama, treba spomenuti i ostale opcije koje su nam do sada bile poznate - dijagonale ekrana iznosit će 6,2 inča, 6,7 inča za model S21+ te 6,8 inča za model Ultra, a svi ekrani imat će frekvenciju osvježavanja od 120 Hz. Telefone bi trebao pokretati najjači Snapdragon (888) ili Samsungov čipset Exynos 2100, a imat će baterije kapaciteta 4000, 4800 te 5000 mAh.

Slika nije dostupna Stižu potpuno novi gadgeti iz Applea i Samsunga, a mogli bi biti jako popularni i korisni

Jedna stvar koju će biti zanimljivo pratiti prilikom predstavljanja, odnosno početka prodaje nove generacije Samsungovih telefona jest - pakiranje. Naime, Apple je nedavno iz pakiranja iPhonea 12 izbacio punjač i slušalice, čime je, uz “spašavanje planete”, smanjio i svoj troškovnik, što je izazvalo kritike, ali i ismijavanje konkurenta - uključujući i Samsung. Prema nekim informacijama, južnokorejska kompanija mogla bi se odlučiti na sličan potez i iz pakiranja izbaciti punjač i slušalice.

Izvor: Sam Mobile
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti