Patent kineske mobilne kompanije otkrio kako bi se stražnje kamere mogle koristiti za snimanje selfija

U patentu je opisan modul s kamerama postavljen u stražnje kućište telefona iz kojeg se može izvaditi i onda te kamere iskoristiti za snimanje selfija.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 07.12.2020. / 14:41

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Tehnološke kompanije posljednjih godina eksperimentiraju s kamerama za snimanje selfija, a čini se kako još nemamo savršeno rješenje koje bi nam omogućilo jednostavno snimanje fotografija s prednjom kamerom koja ne bi smetala prikazu na ekranu, odnosno ne bi bila smještena u vidljivoj rupici na ekranu ili nekakvom hardverskom urezu tj. zubu. Neka dosadašnja rješenja uključivala su pop-up ili čak rotirajuću kameru, no iako zanimljiva, ona se čine prekomplicirana. Budućnost bi vjerojatno mogla biti kamera smještena ispod ekrana, no na to ćemo ipak morati još malo sačekati, dok se tehnologija usavrši.

Slika nije dostupna Snažan hardver, odlične kamere i 5G: Ovo je jedan od najjačih telefona godine

Jednu od zanimljivih, no pitanje je koliko praktičnih tehnologija, osmislili su u Oppu. Kineskoj kompaniji eksperimentiranje s naprednom tehnologijom nije strano te, osim što već predstavili smartphone s pop-up kamerom, nedavno s prikazali i koncept telefona čiji se ekran može zarolati.

Prema patentu koji su prijavili - i koji mogu, ali i ne moraju razviti i pretvoriti u stvaran proizvod, inženjeri Oppa došli su na ideju postavljanja stražnje kamere u poseban modul koji se može izvaditi iz telefona. Patent otkriva dvije kamere smještene u modul koji ima utor za USB-C, vlastitu bateriju te podršku za NFC, WiFi i bluetooth. te se može izvaditi iz telefona. Umjesto prednje kamere, za fotografiranje selfija i videorazgovore trebala bi se koristiti stražnje kamere. Dovoljno je samo izvaditi modul kamera iz kućišta telefona i krenuti s fotografiranjem ili snimanjem. Naravno, možemo pretpostaviti da će se ono što snima kamera prikazivati na ekranu telefona.

Brzo punjenje Nova tehnologija punjenja baterije na telefonima: Od 0 do 100 posto za samo pola sata!

Iako bi takav način korištenja kamere mogao otvoriti neke nove mogućnosti snimanja i fotografiranja, ne čini se baš praktičan jer bi korisnici, umjesto nekoliko brzih dodira po ekranu, za snimanje selfija trebali prvo okrenuti telefon, izvaditi taj modul te ga namjestiti za fotografiranje.

Izvor: Engadget
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti