Pogledajte toliko hvaljeni Teslin Model S Plaid u akciji tijekom treninga za "utrku prema oblacima"

Teslin najnoviji hit automobil Model S Plaid napravio je pravu predstavu tijekom probne brdske vožnje u Colorado Springu te pokazao što sve može po ekstremno zavojitoj i za vožnju izazovnoj cesti.

Branimir Vorša | 24.06.2021. / 13:16

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Teslin Model S Plaid, doduše uvelike preinačen za potrebe utrke, sudjelovat će u nadolazećoj utrci Pikes Peak Hill Climb u Colorado Springsu, a već tijekom treninga je pokazao da će biti ozbiljan konkurent i za pobjedu u toj utrci.

Spomenuta utrka je uspon od 156 zavoja na visinu od 4267 metara nadmorske visine, ukupne dužine gotovo 20 kilometara, a Model S Plaid projurio je gornjom dionicom te ceste tijekom treninga za svega dvije minute i 40 sekundi. To je tri sekunde sporije od najbržeg vremena treninga na toj dionici koje je postavio PVA 003 Dallenbach Special (iako nije riječ o istoj kategoriji vozila).

Neke zavoje te ceste Plaid je projurio sa 160 kilometara na sat, a najveća brzina koju je razvio iznosila je 219 kilometara na sat.

Tesla je počela s isporukom Modela S Plaid 11. lipnja i taj su automobil proglasili automobilom s najvećim ubrzanjem na svijetu. Drugim riječima, Plaidu od nule do stotke ne trebaju niti dvije sekunde.

Doduše, iz Tesle očito ignoriraju druge proizvođače, ponajviše tu mislimo na Rimac Automobile, čija Nevera (koja je nedavno imala i svoje službeno predstavljanje) bi vjerojatno mogla održati pokoju lekciju Muskovom najnovijem favoritu.

Slika nije dostupna Rimac predstavio Neveru! Hiperautomobil do 300 km/h ubrzava za manje od 10 sekundi, uz maksimalnu brzinu od 412 km/h

Slika nije dostupna Rimac čestitao Musku: Unatoč tome što nas ignoriraju... Bravo Tesla, bravo Elon!

Teslin Plaid je tijekom treninga vozio legendarni vozač utrka Randy "The Rocket" Pobst, koji će voziti i samu utrkui koji je protekle godine vozio i Teslin Model 3 Performance.

Cilj utrke jest ostvariti najbolje vrijeme i ne izletjeti s ceste, što se Pobstu prošle godine dogodilo s Modelom 3 Performance.

Pobst je međutim, posve oduševljen Plaidom i u priloženom videu se čak može i čuti kako uživa u njegovim performansama.

Izvor: Daily Mail

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti