Razer predstavio koncept koji je san svakog gejmera: Project Sophia prava je ludnica od gejmerskog stola

Kad bi se gejmere pitalo, oni se sigurno ne bi bunili da im prostoriju krasi najnoviji Razerov konceptualni gejmerski stol.

Branimir Vorša | 06.01.2022. / 14:45

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Singapursko-američka multinacionalna tehnološka tvrtka Razer, koja dizajnira, razvija i prodaje potrošačku elektroniku i hardver za igre, predstavila je novi prototip gejmerskog hardvera na tehnološkom sajmu CES 2022. Ukratko, stvar izgleda kao san svakog ozbiljnog gejmera.

Razer je na CES-u predstavio svoj najnoviji projekt nazvan Sophia, a riječ je o nečem što oni zovu konceptom gejmerskog stola.

Iako su predstavljene samo grafike i kratak video Projekta Sophia, taj stol izgleda i više nego interesantno te kao izrazito skupa igračka, koju si neće moći svatko priuštiti.

Taj gejmerski stol je modularnog dizajna, i njegove se komponente mogu izmjenjivati te se u njega mogu dodavati nove značajke prema potrebi.v Dolazi s ugrađenim OLED zaslonom dijagonale 65 inča, što se zapravo čini prevelikim za gledanje iz tolike blizine.

Prema podacima iz Razera, taj stol ima 13 izmjenjivih modula.

To omogućuje da se svaki dio konfigurira s mrežom komponenti specifičnih za određene zadaće, popud sekundarnih zaslona, alata za nadzor sustava, hotkey panela osjetljivih na dodir, pen tableeta, jedinica za miksanje zvuka ili čak kartica za eksternu pohranu podataka, stoji u priopćenju te tvrtke.

Čitavu stvar pokreće ugrađeni Intelov računalni procesor te Nvidijin grafički procesor, oboje kojih su smješteni u malu šasiju koja se magnetski lijepi za donju stranu stoja, na čijoj gornjoj strani se nalazi staklo.

Sa svim time, uređaj se više čini kao prateći računalni uređaj, nego kakav stol, jer dosadašnji najbolji gejmerski stolovi zpravo nemaju svoj CPU ni GPU.

U Spohiu može ubaciti dodatke kakve vam srce poželi, od digitalizatora zaslona osjetljivog na dodir, kamera, mikrofona, THX audio modula, bežičnih punjača pa sve do grijača šalica.

Hoćemo li taj proizvod ikad vidjeti u stvarnom životu? U takvom obliku vjerojatno ne, ali u nekoj hibridnoj verziji, apsolutno da.

Izvor: Cnet

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti