San ljubitelja Mercedesa: Njemačka kompanija predstavila električnu verziju legendarne G klase

Legendarna G klasa njemačkog automobilskog diva dobila je i svoju električnu verziju.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 06.09.2021. / 11:08

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Još prije tri godine iz Mercedesa su prvi put spomenuli kako je i njihova G klasa automobila također dio plana elektrifikacije, čime su dali do znanja da će jednom predstaviti verziju s električnim motorima. Kako će takav model izgledati, napokon smo saznali jučer kada je njemački automobilski div predstavio Concept EQG, čiju finalnu verziju možemo očekivati sljedeće godine. Prilikom predstavljanja izvršni operativni direktor Mercedes-Benza Markus Schäfer rekao je kako sa svojim proizvodima žele kupce uvjeriti na prebacivanje na električnu mobilnost, a G klasa na struju “savršeno ispunjava taj zadatak” te da je elektrifikacija ovog vozila logičan sljedeći korak za tu klasu.

Slika nije dostupna Električni flagship: Mercedes predstavio luksuznu limuzinu EQS

Mercedesovi dizajneri napravili su odličan posao stapanja tradicionalnog i modernog te je već na prvi pogled jasno kako je ovo vozilo iz G klase, no brojni detalji poput osvjetljenih rubova, prednje rešetke na kojoj dominiraju LED svjetla, okruglih svjetala na retrovizorima i drugih modernih detalja jasno daju do znanja kako je ovo električni model.

Dok smo saznali kako bi ovaj automobil trebao izgledati, ono što i dalje ostaju nepoznanice su njegove specifikacije. Kako je riječ o G klasi, očekujemo da one budu na vrhunskom nivou, no sve dok to službeno ne objave iz Mercedesa, nećemo znati koliko će iznositi snaga motora , kolika će biti snaga baterije, koliko će se brzo puniti itd. Poznati su samo neki detalji poput broja motora - EQG imat će četiri motora, na svakom kotaču po jedan s kojim će se moći individualno upravljati, što bi se trebalo osjetiti na performansama na cesti, ali i off-road karakteristikama za koje iz Mercedesa kažu da će biti “jedinstvene”.

Slika nije dostupna Mercedesov novi električni automobil imat će doseg čak oko 700 kilometara

Jučer je prikazan samo vanjski dizajn vozila, ne i unutrašnjost, no nije teško pretpostaviti da će ona biti prepuna moderne i napredne tehnologije. Ono što također nije objavljeno jest i cijena EQG-a, no kako je i inače riječ o skupom vozilu namijenjenom onima dubljeg džepa, nije teško pretpostaviti da će i njegova e-verzija biti jako skupa.

Izvor: Cnet

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti