Snapchatove nove naočale za proširenu stvarnost imaju futurističke mogućnosti, ali neće biti dostupne svima

Glavni je problem što imaju samo 30 minuta autonomije, što znači da se nakon pola sata korištenja opet moraju puniti u za to predviđenoj kutiji.

Martina Čizmić | 21.05.2021. / 12:50

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

U Snapu ne odustaju od stvaranje naočala koje će oduševiti svijet. Nakon tri inačice Snapchat Spectacles, koje baš i nisu najbolje prošle u javnosti, Snap je predstavio nove koje bi trebale biti prave naočale s proširenom stvarnosti.

Kako su pokazali tijekom prezentacije, glavna je značajka naočala što mogu prikazati 3D efekte u stvarnom svijetu, bežične su i prate pokrete ruke koje mogu protumačiti kao geste.

Iz Snapa su istaknuli kako će naočale moći pokrenuti efekte proširene stvarnosti za kameru, koji će se zvati Lenses, a koje će biti moguće iskoristiti za igranje videoigara u proširenoj stvarnosti. Također, moći će snimati video zahvaljujući dvjema RGB kamerama koje imaju 115 stupnjeva široko vidno polje.

Snapchatove naočale trebale bi imati ugrađene ekrane s 2000 nita svjetlosti, 26,3 inčni dijagonalni vidokrug te površinu osjetljivu na dodir sa strane. Najbolje što ih možemo opisati je da podsjećaju na deblje sunčane naočale, recimo tamo negdje iz 1990-ih godina. Koristi će "Snap Spatial Engine" i težiti samo 134 grama.

Glavni je problem što imaju samo 30 minuta autonomije, što znači da se nakon pola sata korištenja opet moraju puniti u za to predviđenoj kutiji.

 

No, naočale neće tako skoro doći do korisnika. Prezentacija je održana za developere i kreatore koji žele koristiti naočale za razvoj aplikacija odnosno stvaranje sadržaja. Za sad nema ni spomena o cijeni za "običan puk".

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti